Mini: Mini Clubvan on maailman ensimmäinen premium-paku

Mini esittelee syksyn autonäyttelyissä Clubvan-pakettiauton. Mini kutsuu sitä maailman ensimmäiseksi premium-pakettiautoksi.

Minin Oxfordin tehtaalla valmistettava Clubvan päivittää vuoden 1960 Morris Mini Vanin 2000-luvulle. Kaksipaikkainen, viisiovinen Clubvan rakennetaan Mini Clubmanin alustalle. Pituus, leveys, korkeus ja akseliväli ovat molemmissa samat.

860-litrainen tavaratila ulottuu takaovilta kuljettajan ja etumatkustajan selkänojiin saakka. Tavaroiden lastaaminen onnistuu joko perän pariovista tai oikean kyljen kaappariovesta. Tavaratilan pituus on 115 senttiä ja leveys kapeimmassakin kohdassa takaovien takana 102 senttiä. Kantokyky on 500 kiloa.

Lanseerauksen yhteydessä Clubvanista on kolme mallia: 92-hevosvoimainen One Clubvan, 122-hevosvoimainen Cooper Clubvan ja 112-hevosvoimainen diesel Cooper D Clubvan. Bensiinimallien yhdistetty kulutus on 5,5 litraa satasella ja hiilidioksidipäästöt 129 grammaa kilometrillä. One Clubvanilla kiihtyy nollasta sataan 11,1 sekunnissa.

Dieselmalli Cooper D Clubvan puolestaan kiihtyy sataseen 10,2 sekunnissa. Kulutus on 3,9 litraa satasella ja hiilidioksidipäästöt 103 grammaa kilometrillä.

Kaikissa Clubvan-malleissa on vakiona kuusivaihteinen käsivaihteisto. Cooper D Clubvanissa sen tilalle saa lisävarusteena kuusivaihteisen automaattivaihteiston.

Clubvan-mallisarjan kokonaishinnat alkavat noin 24 500 eurosta.

Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja