Mainos

Mineraalimeikit – uusi vallankumous

Mineraalimeikit ovat tuoneet meikkimaailmaan uusia tuulia. Markkinoilla on esimerkiksi mineraaleista valmistettuja meikkivoiteita, puutereita, poskipunia ja luomivärejä.

Mineraalimeikit on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, mineraaleista. Mineraalit on jauhettu värilliseksi meikkimassaksi, josta meikit muokataan eri muotoihin. Etenkin meikkivoiteissa ja puutereissa löytyy tällä hetkellä paljon uutuuksia mineraalimarkkinoilla. Vaikka mineraaleja on ennenkin käytetty kosmetiikassa, monet meikkisarjat ovat viime aikoina panostaneet kovasti mineraalimeikkien tuotekehittelyyn.

Monia etuja

Mineraalimeikkien keston luvataan olevan pidempi kuin tavallisten meikkivoiteiden ja -pohjien. Koska puhtaimmillaan mineraalimeikeissä ei ole täyteaineita, kuten talkkia, ne eivät myöskään kuivata ihoa.

Mineraalimeikit tuovat erityistä iloa niille, joiden ihoa tavalliset meikit tuntuvat tukkivan. Mineraalien keveyden ansiosta iho pääsee hengittämään vapaasti. Silti mineraalimeikit ovat erittäin peittäviä, jolloin niillä voidaan peittää ihon omia virheitä ja epäpuhtauksia kauniisti ja luonnollisesti.

Aloita varovasti

Monet mineraaleista valmistetut meikkivoiteet ja -puuterit ovat peittävyydessään niin tehokkaita, että testaajan kannattaa aluksi harjoitella pienillä määrillä ja edetä pikku hiljaa suurempiin määriin. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

Etenkin niissä irtopuuterimaisissa meikeissä, jotka levitetään sudilla, annostuksen kanssa tulee olla varovainen. Koputtele ylimääräinen meikkijauhe varovasti pois ja levitä meikki vasta sen jälkeen. Näin saat aikaan tasaisen, kauniin meikkipohjan.

Apua allergisille

Mineraalimeikit ovat erityisesti allergikkojen mieleen, sillä parhaimmillaan ne eivät sisällä lainkaan väri- ja säilytysaineita tai hajusteita. Jotkut sarjat ovatkin saaneet Allergia- ja Astmaliiton suosituksen.

Mineraalimeikiksi voidaan markkinoilla kuitenkin kutsua myös niitä meikkejä, joissa ei ole luonnon omia mineraaleja kuin nimeksi. Tämä vuoksi kuluttaja saattaa tuntea itsensä hämmentyneeksi meikkiostoksilla. Kannattaakin ottaa asioista selvää ja kysellä kosmetiikkamyyjiltä tai kosmetologeilta rohkeasti apua. Näin voit selvittää, mitkä tuotteet soveltuvat juuri sinulle parhaiten.

Monia sarjoja

Mineraalimarkkinoilla esimerkiksi Lumenella on tarjolla monia tuotteita. Lumenen mineraalimeikeissä käytetään arktista ametistia, joka on luonnonjalokivi.

Nykyään Suomessakin myynnissä olevaa Jane Iredale -mineraalisarjaa on valmistettu 1990-luvun puolivälistä lähtien, ja siitä on tullut suosittu ympäri maailman. Jane Iredale -sarjaa ei testata eläinkokein, eikä tuotteissa käytetä nanotekniikkaa.

Lähteet ja lisätietoa:

www.janeiredale.com

www.estelina.com

www.lumene.fi

Teksti: Nina Björklund

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.