Millaiset koirat tarvitsevat takkia pakkasella? Aina pukeutumisen taustalla ei ole oikea tarve: "Inhimillistämme eläimiä eri tavalla nyt..."

Koiria puetaan entistä enemmän, pakkanen nosti tänä vuonna kysyntää 2:00
Uutisaamussa tutustuttiin tänä talvena selvästi yleistyneeseen koirien pakkaspukeutumiseen.

Osa koirista tarvitsee suojaa pakkasella, mutta ilmiötä voidaan selittää myös ihmisten halulla pukea lemmikki.

Uutisaamussa tutustuttiin koirien yleistyneeseen pakkaspukeutumiseen. Kaikki koirat eivät tarvitse vaatteita lenkille. Paksuturkkiset rodut, joilla on paksu eristävä alusturkki, pärjäävät yleensä ihan hyvin pakkasella. Esimerkiksi muhkealla turkilla varustettu berninpaimenkoira pärjää hyvin hangessa hiukan pidempäänkin. Lyhytkarvaiset ja aluskarvattomat rodut kuitenkin saattavat tarvita lämmikettä ylleen.

Tarpeeseen laittaa villatakki koiralle voi vaikuttaa myös jokin muu tekijä kuin turkin paksuus.

– Voi vaikuttaa jokin sairaus, tai jos on jo hyvin vanha koira, huomauttaa eläinlääkärikeskus Evidensian eläinlääketieteellinen asiantuntija Mirja Kaimio.

Nykyisin lemmikkejä inhimillistetään

Omistaja kuitenkin tuntee yleensä koiransa parhaiten, eikä turkin paksuus vielä automaattisesti kerro koko totuutta. Voi olla myös aktiivisia lyhytkarvaisia yksilöitä, jotka eivät kerkeä touhuiltaan edes palella pakkasella.

Kaikki pukeutuminen ei kuitenkaan ole välttämättä lähtöisin täysin koiran tarpeista.

– Varmasti on niin, että me inhimillistämme eläimiä eri tavalla nyt, kuin esimerkiksi 20 tai 30 vuotta sitten, Kaimio toteaa.

Uutisaamussa tutustuttiin tarkemmin tänä talvena selvästi yleistyneeseen koirien pakkaspukeutumiseen, jota voidaan pitää jo jonkinlaisena muoti-ilmiönä.

Lue myös:

    Uusimmat