Miljardööri Bernie Ecclestone järkytti tv-katsojia: "Ottaisin luodin Putinin puolesta"

Putin reagoi maltillisesti Suomen Nato-prosessiin – näin tilanteesta ajattelee tutkija Jussi Lassila 9:15
Vladimir Putin reagoi maltillisesti Suomen Nato-prosessiin – näin tilanteesta ajattelee tutkija Jussi Lassila.

Entinen F1-moguli, miljardööri Bernie Ecclestone on aiemminkin hämmentänyt Vladimir Putinia kehuvilla lausunnoillaan, mutta tuorein kommentti sai varmasti monet aamuteet Britanniassa väärään kurkkuun.

Entisenä F1-oikeuksien haltijana ja lajin pitkäaikaisena vallankäyttäjänä tunnettu Bernie Ecclestone, 91, vieraili torstaiaamuna Britanniassa äärimmäisen suositussa ITV-kanavan aamutelevision ohjelmassa Good Morning Britain.

ITV:n toimittaja kysyi Ecclestonelta, pitääkö tämä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ystävänään kaikesta Ukrainassa tapahtuneesta huolimatta.

– Ottaisin yhä luodin hänen puolestaan, Ecclestone täräytti vastaukseksi.

– Toivoisin mieluummin, ettei se sattuisi, mutta silti ottaisin luodin hänen sijastaan. Pidän häntä ensiluokkaisena ihmisenä ja se, mitä hän tekee, hän tekee mielestään Venäjän parhaaksi.

Ecclestone pehmensi hieman sanomistaan lisäämällä, että jokainen hänenkaltaisensa liikemies tekee aika ajoin virheitä, ja niiden korjaamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Tämän jälkeen Ecclestone käänsi kuitenkin puheen Ukrainan presidenttiin Volodymyr Zelenskiyhyn.

– Hän on käsittääkseni koomikko, ja vaikuttaa siltä, että hän haluaa jatkaa siinä ammatissa. Hänen olisi pitänyt nähdä enemmän vaivaa puhuakseen Putinille, joka olisi kuunnellut.

– Hän (Putin) on järkevä ihminen ja olisi luultavasti voinut tehdä jotain asialle, Ecclestone korosti.

ITV:n toimittaja haastoi Ecclestonea toteamalla, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on johtanut tuhansien ja tuhansien ihmisten kuolemaan, mitä on mahdotonta oikeuttaa.

– Se ei ollut tarkoituksellista, Ecclestone totesi ja käänsi huomion Yhdysvaltojen aloittamiin sotiin viimeisten vuosikymmenien aikana.

Ecclestone lisäsi haastattelussa, että ei ole puhunut Putinin kanssa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan helmikuussa.

Entinen formulamoguli harmitteli myös Venäjän eristämistä urheilusta ja F1-kilpailun riistämistä maalta.

– En ole kuitenkaan missään sellaisessa asemassa, jossa olisin voinut tehdä jotain (sen estämiseksi), Ecclestone jatkoi.

– (Urheilijat) eivät ole olleet osallisena tässä alkuunkaan. Ei heitä pitäisi rangaista.

Ecclestone on hämmentänyt länsimaisia käsityksiä kritisoivilla lausunnoillaan aiemminkin. Hän on muun muassa todennut demokratian olevan toimimaton järjestelmä ja suosivansa diktatuuria mielekkäämpänä hallintomuotona.

Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Hamiltonia solvattiin rasistisesti 6:19
Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Lewis Hamiltonia solvattiin rasistisesti.

Lue myös:

    Uusimmat