Milanossa asuva Mari hämmästyi ihmisten joukkopakoa karanteenialueelta: "Nyt on tapahtumassa juuri se, mitä yritettiin välttää"

Milanossa asuva Mari Ojala kertoo MTV Uutisille Italian massiivisen koronaviruskaranteenin vaikutuksista.

Koronaviruksen aiheuttamat erikoistoimenpiteet jakavat Italian kahteen osaan – Suomen Rooman-suurlähettiläs kertoo, mitä tällä tarkoitetaan.

Koronaviruksen aiheuttamat erikoistoimenpiteet jakavat Italian kahteen osaan – Suomen Rooman-suurlähettiläs kertoo, mitä tällä tarkoitetaan 12:05

Ojala kertoo, että miljoonakaupungissa pakkaantuu päivittäin valtavat määrät ihmisiä metroon, joka luo otolliset olosuhteet koronaviruksen leviämiselle.

– Minä yritän välttää sellaisia ihmisiä, jotka tulevat töihin metrolla, pelkään juuri metroa nyt kaikkein eniten. Tulen itse skootterilla töihin.

Ojala kertoo, että eilinen päätös asettaa liikkumisrajoituksia koko Lombardian maakunnan alueelle on aiheuttanut ihmisissä pelkoa.

– Aiemmin se oli vähän niin kuin vitsi, että jos joku yskäisi, kaikki lähtivät leikillään kauemmaksi. Mutta minulla on sellainen tunne, että nämä eiliset uutiset ovat kyllä vähän säikäyttäneet ihmisiä täällä.

Monet ovat jättäneet Milanon taakseen

Ojala kertoo, että monet ihmiset ovat poistuneet Milanosta, jos heillä on ollut siihen mahdollisuus.

– Nyt tuntuu siltää, että kaikki kynnelle kykenevät ovat poistumassa lastensa kanssa jonnekin.

Ongelmana on sekin, että kuka pystyy hoitamaan lapsia päiväkotien ja muiden hoitopaikkojen suljettua ovensa. Monet työssäkäyvät hoidattavatkin lapsiaan nyt omilla vanhemmillaan, jotka kuuluvat ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään.

– Mutta toisaalta ei ole muuta vaihtoehtoa, joka lapsia hoitaisi, Ojala toteaa.

Katukuva hiljentynyt, kaupungista poistuvat junat täpötäynnä

Ojalan mukaan Milanon katukuva on koronaviruksen myötä hiljentynyt selvästi, mutta kaupat ovat kuitenkin normaalisti auki.

– Kuulin tänään, että ruokakaupassa oli otettu käyttöön järjestelmä, jossa kauppaan ei oteta kerralla tiettyä määrää enempää ihmisiä. Siellä on ollut jonoa kaupan ulkopuolella.

Ojala kertoo kuitenkin ihmettelevänsä, että samaan aikaan paikallisissa junissa ja metroissa ei ole minkäänlaista rajoitusta siitä, kuinka monta ihmistä niihin saa pakkautua.

– Miksiköhän tätä asiaa ei ole ajateltu julkisessa liikenteessä. Nehän ovat ne pahimmat paikat, missä tauti leviää, Ojala ihmettelee.

Miksi kaupungista lähteviä junia ei ole pysäytetty?

Ojala kertoo tänään aamulla tulleesta uutisesta, jossa kerrottiin junien olleen täpötäynnä Milanosta lähteviä ihmisiä, jotka ovat pelästyneet tietoa liikkumisrajoituksista Lombardian alueelta.

– Minkä takia  kukaan ei ole ajatellut sitä, että junat täytyisi pysäyttää, jos kerran täältä Lombardian alueelta ei saisi lähteä pois. Nyt on tapahtumassa juuri se, mitä yritettiin välttää, eli ihmiset pakkautuvat täpötäysiin juniin ja lähtevät muualle italiaan, Ojala kummastelee.

Liki kolmannes pitää koronaviruksen uhkaa melko suurena suomalaisille – MTV julkaisee nyt tutkimustulokset kansalaisten suhtautumisesta virukseen 6:19
Video: Liki kolmannes pitää koronaviruksen uhkaa melko suurena suomalaisille.

Lue myös:

    Uusimmat