Ulkoministeriö lähettänyt viestin sadoille Italiaan matkanneille suomalaisille: "Seuratkaa viranomaisten ohjeita"

Tämä kaikki tiedetään Pirkanmaan ja Hämeen koronatartunnoista – hämeenlinnalaisella lapsella oireita paluumatkalla Italiasta 6:00
Tämä kaikki tiedetään Pirkanmaan ja Hämeen koronatartunnoista – hämeenlinnalaisella lapsella oireita paluumatkalla Italiasta.

Ulkoministeriö on kehottanut Italiaan matkanneita suomalaisia seuraamaan ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

Ulkoministeriö lähetti Italian laajojen karanteenitoimien julki tulon jälkeen viestin liki 900 suomalaiselle, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen Italiaan.
Lisäksi Suomen Rooman-suurlähetystö on tiedottanut tilanteesta sosiaalisessa mediassa.

Italian hallitus päätti asettaa miljoonia ihmisiä karanteeniin maan pohjoisosissa koronaviruksen vuoksi. Eristystoimien kohteena on noin neljännes Italian väestöstä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, suunnitteleeko Suomi kotiuttamisia karanteenialueelta.

Matkustusilmoituksen tehneille suomalaisille lähteneessä viestissä kerrottiin, mille Italian 15 alueelle on tulossa käyttöön laajoja, liikkumista rajoittavia karanteenitoimia.

Italiassa on ulkoministeriön arvion mukaan noin 4 000 suomalaista, mutta tarkkaa tietoa maassa olevien suomalaisten määrästä ei ole.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että ministeriö päivittää Italian matkustustiedotetta tilanteen ja rajoitusten varmistuttua.

Italian hallitus asetti liikkumisrajoituksia Lombardian, Modenan, Parman, Piacenzan, Reggio Emilian, Riminin, Pesaro-Urbinon, Venetsian, Padovan, Trevison, Astin, Alessandrian, Novaran, Verbano Cusio Ossolan ja Vercellin alueille.

Lue myös:

    Uusimmat