Miksi naisen "kyllä" voi tarkoittaa myös "ei"? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Mistä tunnistaa psykopaatin parisuhteessa? Katso video ylhäältä!

"Miksi naisen 'kyllä' voi tarkoittaa 'kyllä', ja samanaikaisesti 'ei'?" kysyy nimimerkki Mies.

Näin naiset vastasivat

"Nainen tarkoittaa EI, vaikka vastaisi 'totta kai', kun mies kertoo ideastaan muiden ihmisten läsnäollessa. Esimerkiksi aikoo ryyppäämään mökille viikonloppuna, tekee viime hetken suunnitelmien muutoksia, peruu hetken, milloin olisi aikaa olla kahden ilman muksuja. Nainen ei halua sanoa 'ei' miehelleen, varsinkaan hänen kavereidensa aikana, ettei mies kokisi kiusallista tilannetta ja luulisi olevana tossun alla, vaikka näin ei ole. Ei kannata vaihtaa äkillisesti suunnitelmia, koska silloin naisen kyllä on aina ei."
– 39, suhteessa

"Jos tilanne on painostava ja ahdistava, joskus sitä voi sanoa 'kyllä' vain siksi, että tilanne menisi ohi. Esimerkiksi mies ruinaa puhelinnumeroa, FB-kaveruutta tai muuta vastaavaa, eikä tajua vinkistä, että naista ei kiinnosta. Ratkaisu: sano 'kyllä', anna väärä numero ja pakene. Typerää, tiedän, mutta yritä itse sanoa, mitä oikeasti tunnet, kun kahden sentin päässä kuolaa sosiaalisesti taidoton ja vihjeitä ymmärtämätön ällöke, joka vinkuu 'anna nyyyt, mikset, oon oikeesti tosi kiva'."
– 32, parisuhteessa

"Etenkin seksin suhteen en itse kehtaa sanoa miehelle ei. Haluan myös toiselle hyvää ja hyvän olon. Yleisesti ottaen: välillä sanomalla 'kyllä' välttyy kinasteluilta ja molemmat pääsevät helpommalla. Jos vastaisin 'kyllä ja samalla ei', mies ei tajuaisi, mitä tarkoitan ja en jaksa ruveta aina selittelemään. Sanomalla 'kyllä' pääsee siis yksinkertaisesti helpommalla."
– 19, parisuhteessa

"En täysin ymmärrä, mitä tarkoitat, että kyllä voisi samanaikaisesti tarkoittaa kyllä ja ei, mutta yritän eläytyä tilanteeseen.

Oletan, että kysymyksessä on seksiin liittyvä tilanne. Jos toinen sanoo kyllä, mutta ei sitten suostukaan, niin minä ainakin nuorempana (parikymppisenä) saatoin antaa 'mixed messages', kun halusin olla läheisessä kanssakäymisessä, mikä tarkoitti minun puolestani suutelua ja hyväilyä. Mies/poika puolestaan on saattanut tulkita samassa tilanteessa, että ollaan menossa seksiaktiin asti. Vaikka en ole verbaalisesti sanonut 'kyllä', niin tilanteesta on voinut ajatella sen johtavan niin sanotusti loppuun asti. Näissä tilanteissa kyse on ollut siitä, etten ole osannut kommunikoida asiasta.

Aikuisena voisin kuvitella, että tämänkaltaisessa 'ensin oli kyllä, mutta sitten olikin ei' -tilanteessa tapahtuu jotakin, mikä saa minut toisiin ajatuksiin. Kun mietin asiaa teoriassa, niin ehkä saattaisin muuttaa mieleni, jos mies esimerkiksi sanoo jotakin todella tökeröä – alkaa esimerkiksi muistella eksänsä ihanuutta kesken kaiken, tai jotakin muuta typerää. Mutta että kyllä tarkoittaisi samanaikaisesti sekä kyllä että ei, niin sitä en täysin ymmärrä.

Nyt, kun mietin asiaa, niin sanoisin, että kyseisellä henkilöllä on vaikeuksia tietää, mitä hän haluaa tai kenties vaikeuksia yksinkertaisesti vain sanoa 'ei', jos haluaa miellyttää toista."
– 47, parisuhteessa​​​​​​​

Kysy jotakin naisilta – me selvitämme vastauksen:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja