Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Miksi lammas maistuu märältä villasukalta? Lue huippukokin pääsiäisvinkit!

Julkaistu 30.03.2012 09:19(Päivitetty 30.03.2012 09:24)

Miksi pääsiäislampaassa on omituinen sivumaku ja miten lampaasta saisi mahdollisimman mureaa?

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman iloinen kokki Aki Wahlman käväisi verkkovieraana vastailemassa lukijoiden pääsiäiskysymyksiin.

Lukijat pyysivät Akilta vinkkejä muun muassa pääsiäisherkkujen valmistamiseen. Nimimerkki ihmetellyt usein halusi myös tietää, miksi lammas maistuu usein märältä villasukalta.

– Lammas maistuu lampaalta ja lampaan maku on voimakkain lihasrasitusta olevissa paloissa (lapa, potka ja jopa paistit) Suomalainen lammas pääosin tuottaa villaa ja siinä on voimakas lampaan lihan maku. Jos et siitä pidä, niin osta Uuden-Seelannin karitsan sisäfilettä, siinä maku on miedoin, Wahlman vinkkasi

Monet lampaanlihaa karsastavat lukijat halusivat myös vaihtoehtoisia pääruokavaihtoehtoja. Wahlmanin mukaan lampaan sijaan voi pääsiäispöydässä tarjota vaikkapa maissikanaa, broileria tai ankkaa. Lampaanystävät halusivat puolestaan tietää, miten pääsiäislampaasta saa mahdollisimman mureaa.

– Käytä paahtopaistia, jonka ruskistamisen jälkeen kypsennät 100 asteen uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta, Wahlman neuvoi.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi
Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää
Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi
Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi
Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt
Yhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • Eilen19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt