Miksi lammas maistuu märältä villasukalta? Lue huippukokin pääsiäisvinkit!

Miksi pääsiäislampaassa on omituinen sivumaku ja miten lampaasta saisi mahdollisimman mureaa?

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman iloinen kokki Aki Wahlman käväisi verkkovieraana vastailemassa lukijoiden pääsiäiskysymyksiin.

Lukijat pyysivät Akilta vinkkejä muun muassa pääsiäisherkkujen valmistamiseen. Nimimerkki ihmetellyt usein halusi myös tietää, miksi lammas maistuu usein märältä villasukalta.

– Lammas maistuu lampaalta ja lampaan maku on voimakkain lihasrasitusta olevissa paloissa (lapa, potka ja jopa paistit) Suomalainen lammas pääosin tuottaa villaa ja siinä on voimakas lampaan lihan maku. Jos et siitä pidä, niin osta Uuden-Seelannin karitsan sisäfilettä, siinä maku on miedoin, Wahlman vinkkasi

Monet lampaanlihaa karsastavat lukijat halusivat myös vaihtoehtoisia pääruokavaihtoehtoja. Wahlmanin mukaan lampaan sijaan voi pääsiäispöydässä tarjota vaikkapa maissikanaa, broileria tai ankkaa. Lampaanystävät halusivat puolestaan tietää, miten pääsiäislampaasta saa mahdollisimman mureaa.

– Käytä paahtopaistia, jonka ruskistamisen jälkeen kypsennät 100 asteen uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta, Wahlman neuvoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja