Miksi jotkut selviävät vaikeuksista voittajina? Psykoterapeutti vastaa

1:46

Kaikki ihmiset eivät elämän heitellessä lannistu ja katkeroidu yhtä pahasti kuin toiset. Psykoterapeutti ja kirjailija Pepi Reinikainen arvelee tietävänsä, miksi.

Pepi Reinikainen on vetänyt 17 vuoden ajan elämänkaarikirjoittamisen ryhmiä. Ihmiset käyvät niissä läpi omaa elämäänsä kirjoittamisen avulla. Reinikaista alkoi ihmisten tarinoihin tutustuessa kiinnostaa, miksi jotkut eivät pahoista vastoinkäymisistä huolimatta uhriudu.

– Ryhmiin on hakeutunut ihmisiä, jotka ovat päässeet läpi vaikka mistä ja siltikin ovat hengittäviä ja empaattisia ja todella rohkeita ihmisiä, Reinikainen kertoi lähetyksessä.

Reinikäinen arvelee, että vaikeudet eivät lannista ihmistä niin pahasti silloin, kun elämässä on joku tai jokin tukipilari.

– Ehkä heillä on kuitenkin ollut joku ihminen näissä vaikeissa tilanteissa, he eivät ole kokeneet olevansa ihan yksin. Mutta ei sen edes tarvitse olla ihminen. Ehkä se on joku ismi, uskonto esimerkiksi, tai luonto, joka on suomalaisen uskonto aina. Tai vaikka kissanpentu – eikä se olekaan vähäistä, jos sinulla on rakas lemmikki. Siis että ihminen kokee, että hän ei ole aivan yksin tässä avaruudessa silloin, kun on joku vaikea vaihe.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja