Miksi heteronaiset intoutuvat pussailemaan keskenään juhlissa? Tutkijat selvittivät syyt

30 sekunnin tietoisku: MItä on hyperseksuaalisuus? 0:30
KATSO MYÖS: 30 sekunnin tietoisku: Mitä on hyperseksuaalisuus?

Tutkijat selvittivät, mikä motivoi heteronaisia suutelemaan keskenään juhlissa.

Jos olet käynyt opiskeluaikoina tai sen ikäisenä juhlissa, olet saattanut itse suukotella tai vähintäänkin todistanut, kun kaksi heteroksi itsensä kokevaa naista intoutuu pussailemaan keskenään.

Wiley Online Libraryn julkaisema tutkimus selvitti, mikä saa heteronaiset käyttäytymään näin, eli mikä pussailuun motivoi.

– Koska tällaista käyttäytymistä esiintyy usein naisten psykologisen, sosiaalisen ja seksuaalisen kehityksen kriittisen ajanjakson aikana, on tärkeää ymmärtää, miksi ja miten tämä prosessi etenee nuorilla naisilla, tutkijat kirjoittavat tutkimuksessa. 

Samantha M. Stevens ja hänen tutkijakollegansa värväsivät tutkimukseen 282 opiskelevaa heteronaista, jotka olivat iältään 19–41-vuotiaita, suurimmaksi osaksi valkoihoisia ja fukseja, uutisoi PsyPost.

Tutkimus selvitti naisten asenteita ja motivaatiota

Tutkimukseen osallistuneet naiset täyttivät verkossa kyselyn, jossa piti kertoa demograafisten taustatekijöiden lisäksi omasta identiteetistään ja asenteistaan.

Lisäksi kyselyssä selvitettiin heidän seksuaalisuuttaan ja heteroseksismiään.

Heteroseksismillä viitataan siihen, että heteroseksuaalisuutta pidetään itsestäänselvyytenä. Yhteiskunnan harjoittama heteroseksismi marginalisoi ei-heteroseksuaalisia elämänmuotoja, kirjoitetaan Duodecim-julkaisussa.

Suurinta osaa naisista motivoi alkoholi ja hauskanpito

Tutkijat jakoivat tutkimukseen osallistuneet naiset kolmeen eri kategoriaan perustuen heidän motivaatioonsa esimerkiksi juuri suudella toisen naisen kanssa.

Kolmeatoista prosenttia naisista ajoi seksuaalinen vetovoima ja kokeilunhalu sekä viehätys naisiin huolimatta siitä, että he identifioivat itsensä heteroiksi. 

Noin 33 prosenttia naisista halusi shokeerata, saada miesten huomion tai lähestyi toista naista sosiaalisen paineen takia. 

Suurin osa vastaajista, 54 prosenttia naisista, kertoi motivaationsa olleen lähinnä alkoholi ja hauskanpito. Tähän kategoriaan kuuluneet naiset pitivät kokemusta myös vähiten positiivisena ja vastasivat, etteivät todennäköisesti toista enää samanlaista käytöstä.

Vaikka tuore tutkimus valotti ilmiötä tutkijoiden mukaan yleisesti pitää huomioida, että tulokset perustuvat vastaajien itse ilmoittamaan dataan. 

Katso myös: Kun seksi ei kiinnosta yhtään – Lotta-Leo kertoo, millaista on aseksuaalin elämä

Kun seksi ei kiinnosta yhtään - Lotta-Leo kertoo, millaista on aseksuaalin elämä 8:29
Haastattelussa Lotta-Leo Laajalahti ja Väestöliiton asiantuntija Sari Hälinen.

Lue myös:

    Uusimmat