Kaverista tuli kumppani, mutta intiimi läheisyys tuntuu oudolta – lukijaraati antaisi ajan kulua: "Totuttelua, toimintaa ja läheisyyttä"

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
KATSO MYÖS VIDEO: Mistä tietää, että olisi parempi erota?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Aloin juuri seurustelemaan ystäväni kanssa ja vaikka välillämme on kyllä intohimoa ja kipinää, seksuaalinen läheisyys tuntuu välillä "oudolta". Toinen pitäisi tavallaan nähdä nyt hyvin eri valossa kuin ennen, mutta se on välillä hankalaa. Poikaystävä vaikuttaa olevan enemmän sinut asian kanssa. Minkälaisia kokemuksia teillä on parisuhteen aloittamisesta kaverin kanssa?" kysyy nimerkki He'sMyBestFriend.

Näin raati vastasi

"Ei tule onnistumaan. Hetken huumaa voi olla."
– Nainen, 52, avoliitossa

"Ehkä osin vähän samoja tuntemuksia oli ainakin alkuun silloin nuorena, kun kaveripohjalta aloitettiin. Nyt ollaan kohta oltu naimisissa jo 24 vuotta."
– Nainen, 43, naimisissa

"Minä en ole ikinä seurustellut ystävän kanssa juuri tästä syystä".
– Nainen, 65, sinkku

"Mikäs siinä. Kun olet lähtenyt mukaan suhteeseen, ei kannata miettiä outoutta. Jos se jatkaa häiritsemistä, olet tehnyt väärän ratkaisun. Silloin loppupeleissä sinulla ei ole seurustelusuhdetta, ja seurustelukokeilu tuhoaa ystävyydenkin."
– Nainen, 62, sinkku

"Itsellä tärkeät parisuhteeni ovat saaneet alkunsa vain kaverisuhteesta. Toki kaverina oli jo tunne siitä, että tässä on jotain erityistä. Antaisin aikaa suhteen kehittymiselle ja arvostaisin kaverina tullutta luottamusta, rehellisyyttä ja avoimuutta pohjana."
– Nainen, 45, eronnut

"Olin samanlaisessa tilanteessa muutama vuosi sitten. Seksuaalinen läheisyys oli aluksi hieman hankalamman tuntuista kun yleensä, vaikka vetovoima oli kova. Asia kyllä korjaantui ajan kanssa ja vetovoima on pysynyt."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Miehillä on tunnetusti ne putkiaivot, eivät he mieti tuollaisia asioita lainkaan. Ota ilo irti, sinulla on sekä seksiä että paras ystävä. Totuttelua, toimintaa ja läheisyyttä lisää, ja jos taas ei toimi tai auta, aina voi lähteä eri teille. Hyvä siitä tulee."
– Nainen, 49, sinkku

"Minulla kävi toisinpäin: ihastus muuttui ystäväksi. Emme lopulta enää tavanneet, tuntui oudolta ja hankalalta tutustua ihmiseen "uudestaan" eri roolissa. Kuuntele itseäsi. Jatka suhdetta jos hyvältä tuntuu."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"En alottaisi seurustelua kaverin kanssa. Ei tule onnistumaan. Kaveri on kaveri."
– Nainen, 71, leski

"Ehkä on parempi nostaa asia keskusteluun, jos se tuntuu vaivaavan. Onhan se ihan eri tilanne. Kaverisuhde on parempi pitää kaverisuhteena mieluummin kuin yrittää väkisin ja päätyä siihen, että erotaan eikä olla enää edes kavereita."
– Mies, 37, parisuhteessa

"Kipinä voi syttyä kahden ihmisen välille, jos toinen on aina siinä kun tarve, kuuntelee, on hauska, huomioonottava ja niin edelleen. Ettei olisi sellainen huuma mennyt sekaisin rakkauden kanssa, ja siksi seksuaalisuus puuttuu puoleltasi. Tämä näin pohdintana."
– Nainen, 30, avioliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat