Onko outoa, jos 23-vuotiaana ei ole vielä suudellut ketään? Raati vastaa: "Hyvää kannattaa odottaa"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Onko outoa, että olen 23-vuotias, enkä ole vielä pussannut ketään? Koska sait ensisuudelmasi, millainen se oli? Kadutko sitä?" kysyy nimimerkki Yksin.

Näin raati vastasi

"Taisin saada ekan pusun 9-vuotiaana ja suudelman 12-vuotiaana, en kadu tietenkään. Todellisen jalat alta vievän sain ollessani 20 vuotta."
– Nainen, 33, avoliitossa  

"Ei ole outoa. Ihmiset ovat yksilöitä ja jokainen etenee omien halujensa ja mieltymyksiensä mukaan. Itse sain ensisuudelmani 15-vuotiaana, se oli kivaa enkä todellakaan kadu sitä."
– Mies, 50, naimisissa

"Ei ole outoa, kaikki me olemme erilaisia ja heräämme näihin juttuihin eri aikaan. Itse sain ensisuudelman jo nuorena, ehkä 11–12-vuotiaana, seksiä harrastin ensi kerran 16-vuotiaana. Suuteleminen on ihanaa, jopa parempaa kuin seksi. En ole katunut suuteluitani."
– Nainen, 36, naimisissa

"Ei ole outoa. Aviomieheni kanssa [sain ensisuudelman] joskus 15-vuotiaana. Ja siitä on nyt aikaa 15 vuotta, en kadu. Oli jännittävää."
– Nainen, 30, naimisissa

"Ei ole outoa. Minä suutelin 20-vuotiaana ensimmäisen kerran. En tosin hyvin muista, millaista se oli."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Jos sinua muuten kiinnostaa romantiikka tai seksuaalisuus, niin pususta on hyvä aloittaa. Toki kaikilla ei vain ole halua näihin asioihin, ja se on ihan täysin ok! Ensisuudelmani tapahtui 11-vuotiaana puskassa piilossa, jännitti paljon, mutta kaduta ei!"
– Nainen, 27, sinkku

"En muista, olen päiväkodista asti pussaillut milloin ketäkin. Eka "kunnon suudelma" oli varmaan yläasteella sen aikaisen poikakaverin kanssa. En kadu mitään. Mielestäni ei ole outoa, jos se ei sinua itseäsi haittaa."
– Nainen, 24, parisuhteessa

Katso myös: Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua... Juttu jatkuu videon alla. 

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53

"Ei ole outoa. Eivät nämä asiat kiinnosta kaikkia. Toisaalta ihmisen luonne ja elämänpiiri vaikuttavat siihen, kuinka usein mahdollisuuksia tulee vastaan. Oma ensipusu oli 16-vuotiaana. Tylsä ja huono, mutta ei ole niin merkittävä asia, että kannattaisi katua."
– Nainen, 36, avioliitossa

"Olin 13-vuotias, kun kesäfestareilla suutelin 16-vuotiaan pojan kanssa. Poika oli selvästi suudellut aiemminkin, koska se tuntui todella hyvältä. En todellakaan kadu sitä."
– Nainen, 31, kihloissa    

"Ensisuudelmat eivät ole ikinä samanlaisia kuin leffoissa. Itsellä ensimmäinen suudelma taisi olla joskus 15-kesäisenä, ja ei se mitenkään ihmeellistä ollut. Minusta ei ole outoa, että et ole suudellut ketään, kyllä se aika vielä koittaa."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Olin 19-vuotias ja korviani myöten ihastunut. Makoilimme hänen sängyllään videoita katsellen ja automaattitoiston päätyttyä jäimme katselemaan toisiamme silmiin. Tuhat perhosta ja valtava jännitys päättyi ensisuudelmaan ja monen tunnin pussailusessioon."
– Nainen, 22, parisuhteessa (eri ihmisen kanssa)

"Ei ole outoa, koska kaikki etenevät, miten kokevat parhaaksi. Oma ensisuudelma oli kotibileissä ja ihan mukavaa oli."
– Mies, 28, parisuhteessa

Katso myös: Autsista! Hääparin ensitanssi päätyi somehitiksi – syy tekee kipeää! Juttu jatkuu videon alla.

Autsista! Hääparin ensitanssi päätyi somehitiksi – syy tekee kipeää 1:59

"Olin 19 vuotta ensisuudelmassa. Se tuntui hyvältä. Me olemme kaikki erilaisia, ja asiat ovat niin monesta asiasta kiinni. Sattuman summia. Älä kiirehdi. Kyllä se suudelma tulee, ja paljon muutakin, joista tulet varmasti pitämään. Hyvää kannattaa odottaa!"
– Mies, 44, avioliitossa

"Ei ole outoa. Ei ensimmäinen omani, mutta poikaystäväni sai minulta ensisuudelmansa ollessaan 24-vuotias. Ensisuudelma on aina vähän hassu, kun ei tiedä, kuinka toinen lähestyy, mutta aina varmasti positiivinen ja miellyttävä kokemus."
– Nainen, 25, suhteessa

"Harvinaista toki, mutta jokainen on yksilö. Ei ole oikeaa aikaa eikä ikää. Toiset aloittavat aiemmin, toiset myöhemmin. En kadu ensisuudelmaa, mutta ehkä joitain myöhempiä yhden yön juttuja. Toisaalta, eipä se katuminen mitään auta. Tehty mikä tehty."
– Nainen, 37, sinkku

"Saattaa olla, että kuulut vähemmistöön, mutta ei siinä ole mitään hävettävää. Kerkeät kyllä pussailemaan sitten, kun löydät siihen sopivan kumppanin.  Itselläni eka kerta oli muistaakseni 29-vuotiaana."
– Mies, 52, seurustelee

"Olin 17. En kadu, olin todella rakastunut. Se oli ihanaa."
– Nainen, 48, parisuhteessa

"Ei siinä mitään outoa ole. Itsellä on nuoresta asti kokemusta, mutta mieheni sai ensimmäiset naiselliset kosketukset ja suudelmat minulta ollessaan 29-vuotias. Ei siinä ole mitään pahaa, hyvää kannattaa odottaa."
– Nainen, 25, parisuhde

"Olin 18. En kadu. Ensimmäinen oli hapuilevaa, mutta äkkiä siinä ideasta kiinni sai. Olikin sitten niin kivaa, ettei sitä olisi lopettaa halunnutkaan."
– Mies, 36, naimisissa (yhdessä 13v)

"Ensisuudelma 15-vuotiaana. En kadu yhtäkään suudelmaa elämäni aikana, koska aina olen omasta tahdosta toiminut. Niin kuuluu jokaisen toimia, myös sinunkin. Sinä päätät oikean hetken, oli se sitten vaikka eläkkeellä."
– Nainen, 20, parisuhteessa          

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:


Lue myös:

    Uusimmat