Mainos

Mikroruoat testissä – katso hitit ja flopit

MTV3.fin raati testasi valmisruokauutuudet. Mikään ei vetänyt vertoja kotiruualle, mutta maukkaitakin vaihtoehtoja uutuuseineksistä löytyi.

Asiantunteva nelihenkinen raati tutustui kauppojen valmisruokauutuuksiin. Tänä syksynä mikroruokien valikoimaan on tullut muun muassa wokkeja, pihvejä, pastavuokia sekä perinteistä jauheliha-perunamuusivuokaa. MTV3.fin raati arvioi kuusi uutuustuotetta.

Raatiin valikoituvat 34-vuotias mikroruokien suurkuluttaja, pääosin kotiruokaa syövä 46-vuotias nainen sekä mikroruokia silloin tällöin syövät 28-vuotias sinkku ja 23-vuotias kokki.

Testissä arvioitiin mikrossa lämmitettävien uutuusruokien ulkonäkö, tuoksu ja maku. Raati antoi jokaiselle tuotteelle myös arvionsa hinta–laatusuhteesta, sillä valmisruokien hintahaarukka oli suhteellisen suuri. Edullisin einesateria maksoi 1,79 euroa, kalleimmasta sai pulittaa 4,99 euroa.

Täydellinen mikroruoka haussa

Maukkaimmaksi vaihtoehdoksi raati valitsi yksimielisesti Saarioisten Kermaisen kanaruukun. Sitä kuvailtiin kotoisen makoisaksi, vaikkakin suolaiseksi. Vain hinta–laatusuhde sai moitteita, sillä 300 gramman ateria maksaa keskimäärin 2,99 euroa. Raadin miesjäsenet epäilivät, ettei nälkää sammutettaisi yhdellä annoksella.

– Tämä on lähinnä täydellistä mikroruokaa, oli maistajien yhteinen arvio Kermaisesta kanaruukusta.

Toiseksi eniten raatia miellytti HK:n Jauhelihakastike ja muusi. Sen ulkonäkö sai moitteita, mutta maku pelasti kokonaisarvion. Sitä kuvailtiin "hyväksi perusmätöksi", tosin mausteita kaivattiin lisää. Plussaa raati antoi myös hyvästä hinta–laatusuhteesta, 300 gramman annos maksaa noin 2,09 euroa.

Kohtuullisen arvosanan sai Pirkka Naudanlihapihvi ja valkosipuliperunat, tosin sen hinta–laatusuhde arvioitiin heikoksi. Ateriaa ei koettu sen hintansa, 4,99 euroa, väärtiksi. Valkosipuliperunoita kehuttiin maukkaiksi, mutta pihvi tyrmättiin yksimielisesti kumiseksi.

Valmisruoissa paljon parannettavaa

Loput testattavista ruoista – Atria Fresh Kanawok, Pirkka Kebabkiusaus ja HK Broileri-pastapata – saivat raadilta täystyrmäyksen. Niiden pistesaldo jäi vain neljään ja viiteen kahdestakymmenestä.

Häntäpään ruokien makua arvioitiin liian teolliseksi, kuivaksi ja mauttomaksi. Jotkut ainesosat olivat arvioiden mielestä jopa raakoja. Miinusta ateriat saivat myös siitä, ettei niissä ollut käytetty tarpeeksi lihaa tai liha oli liian huonolaatuista "mössöä". Lihan laatu ei tosin ollut ainoastaan makutestin häntäpään ruokien ongelma, myös testissä hyvin pärjänneitä valmisruokia kritisoitiin lihan laadusta.

Mikään testin ruoista ei saanut täysiä pisteitä yhdeltäkään raadin jäseneltä. Parannettavaa löytyy siis jokaiselta.

Teksti ja kuvat: Heli Vartiainen/MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.