Mikko treenasi superraskasta Human Flag -liikettä puoli vuotta – muista tämä treenatessa: "Yksi tärkeimmistä tekijöistä"

Mikko treenasi superraskasta Human Flag-liikettä puoli vuotta – tämä oli tulos! 3:59
Miten Mikon haasteessa kävi? Katso lopputulos videolta!

Juontaja Mikko Suursalmi treenasi puoli vuotta raskasta Human Flag -liikettä. Tavoitteet treenissä ovat ammattivalmentajankin mukaan tärkeitä, mutta liian isoa palaa ei pidä haukata liian nopeasti.

Kesällä 2021 juontaja Mikko Suursalmi lähti opettelemaan vaativaa ja raskasta Human Flag -liikettä.  Helmikuussa 2022 oli aika lunastaa lupaukset.

Suursalmi pääsi testaamaan, onnistuuko lihaskuntoa vaativa liike. Hän on treenannut puolisen vuotta kolme kertaa viikossa valmentaja Mikko Laitisen kanssa.

– Siinä saattaa käydä mitä vaan: jos menee huonosti, se voi olla päiväkohtaista, se riippuu monesta asiasta, valmentaja Mikko Laitinen kuvaili ennen suoritusta.

– Kuusi kuukautta on pitkä aika, mutta tietyllä tavalla myös lyhyt aika.

Onnistuuko "ihmislippu"? Katso suoritus yllä olevalta videolta.

Ammattivalmentaja Ville Isolan mukaan Suursalmen treenitulos on hyvä. Human Flag ei onnistu ilman treeniä edes ammattilaiselta, mutta pitkäjänteinen treeni kuitenkin tuo tuloksia.

– Sehän on yksi tärkeimmistä tekijöistä, että asettaa sen tavoitteen, Isola kuvasi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Muista tämä treenatessa: "Jos on vain se yksi, kaukainen tavoite puolen vuoden päässä..."

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Tavoitteet ovat Isolan mukaan tärkeitä; ihmisellä pitäisi olla treenissään paitsi kuukausi- ja viikkotavoitteita, myös jopa päiväkohtaisia tavoitteita.

– Jos on vain se yksi, kaukainen tavoite puolen vuoden päässä, voi olla hankala lähteä juuri tänä päivänä treenaamaan, kun lunta tulee vaakatasossa ja on huono keli.

Tavoitteen pitää myös istua ihmisen arkeen. Aina treenaaminen ei onnistu – sekin kuuluu elämään. Toisaalta liian isoa palaa ei pidä haukata kerralla. Jos saman kesän maratonille treenaamisen aloittaa vasta alkuvuonna, työtä saa tehdä.

– Ehkä nyrkkisääntönä voi sanoa, että pitäisi olla kymmenkertaisesti niitä treenattuja juoksukilometrejä alla [ennen maratonia], Isola sanoo.

"Mitä haluat tavoitella siinä harjoittelussa?"

Pienemmällä treenimäärällä maraton-kokemus voi olla liian raju. Treeniä kannattaakin suhteuttaa: tänä vuonna voi tähdätä kymmenen kilometrin juoksuun, ensi vuonna puolimaratoniin. Myös lihaskunto ja dynaaminen venyttely tulee muistaa.

– Että se harjoittelu on monipuolista, ei pelkästään juoksemista, Isola sanoo.

Katso myös: Nyt lenkkipolulle! Miten maratonille voisi valmistautua? Juttu jatkuu videon alla.

Nyt lenkkipolulle! Miten maratonille voisi valmistautua? 7:26

Kuntosalitreenissäkin hyvä tavoite on yksilöllinen. Kaikkien ei tarvitse tähdätä mahdollisimman suurien painojen nostelemiseen.

– Mitä haluat tavoitella siinä harjoittelussa? Mikä on sinulle se mielekäs, mikä motivoi sinua? Isola kysyy.

Realististen tavoitteiden asettaminen pätee painonpudotukseen; Isolan mukaan muutaman kilonkin pudotus voi tuoda etua.

– Jos kymmenen prosenttiakin putoaa paino, varsinkin, jos on lievää ylipainoa, siitä on suuria terveyshyötyjä, Isola kuvaa.

Terveyshyötyjä voi saada, vaikka paino ei putoaisikaan. Terveellinen ruokailu ja liikunnan lisääminen tuovat etua, vaikka paino pysyisi samana.

Katso myös: Näillä opeilla rapakunnosta maratoonariksi!

Näillä opeilla rapakunnosta maratoonariksi 10:00

Lue myös:

    Uusimmat