Mikko Rantanen taituroi upean maalin: Rasmus Ristolainen täysin kahvilla – mestarisuosikki Colorado menetti ykköstähtensä

NHL:n hallitseva mestari Colorado Avalanche kaatui vierasjäällä Philadelphia Flyersin käsittelyssä. Philadelphia voitti ottelun maalein 5–3.

Kolmannen erän puolivälissä isännät karkasivat jo 4–1-johtoon, ja ottelu näytti ratkenneen. Kun peliaikaa oli jäljellä reilut kolme minuuttia, esiin astuin Coloradon suomalaistähti Mikko Rantanen, joka kavensi näyttävällä soolomaalilla eron kahteen maaliin. Philadelphia-puolustaja Rasmus Ristolainen oli tilanteessa täysin voimaton. Rantanen johtaa suomalaisten maali- ja pistepörssiä tehtyään 23 otteluun tehot 15+17.

Alex Newhook nosti illan toisella osumallaan vieraat vielä yhden maalin päähän, mutta Travis Konecny katkaisi kirin laukomalla loppulukemat tyhjään maaliin.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Kauteen suurimpana mestarisuosikkina lähteneelle Coloradolle tappio oli marraskuun lopussa alkaneen, nyt päättyneen vieraskiertueen kolmas. Voittoja oli kotiinviemisinä vain yksi.

Vielä tappioitakin huolestuttavampi uutinen Coloradon kannalta oli se, että joukkue pelasi Philadelphiaa vastaan toisen ja kolmannen erän ilman tähtihyökkääjäänsä Nathan MacKinnonia, joka sai ylävartalovamman. Coloradon kokoonpanosta puuttui jo ennestään lähes kymmenen muutakin loukkaantumisista kärsivää pelaajaa, muun muassa Artturi Lehkonen.

23 ottelua pelannut Colorado on läntisessä konferenssissa kahdeksantena.