Mikko Rantanen ja Patrik Laine olivat yhteyksissä – näin Leijonien johto kommentoi NHL-tähden tilanteesta esitettyjä väitteitä

Tulosruutu: Leijonat kokoontui Tampereelle, mukana Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko

Leijonat ehti jo ilmoittaa, että NHL-tähti Patrik Laine olisi liittymässä Suomen joukkueeseen kevään MM-kisojen alla. Lopulta kävikin niin, että Laine jäi sivuun. Julkisuudessa on ehditty väläytellä muun muassa sillä, että Laineen NHL-seura Columbus Blue Jackets olisi vaikuttanut päätökseen. Nyt Leijonien GM Jere Lehtinen otti aiheeseen kantaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat kertoi viime maanantaina, että Laine jää pois Tshekin EHT-turnauksesta. Sen jälkeen oli epäselvää, että mikä suomalaishyökkääjän tilanne on. Pelaako hän kisoissa vai ei?

Kaikki ratkesi sunnuntaina. Laineen nimeä ei löytynyt Leijonien listalta.

Mutta vaikuttiko Laineen seurajoukkue Columbus Blue Jackets päätökseen? Suositteliko Blue Jackets sitä, että Laineen olisi syytä jäädä sivuun?

– Kävimme Columbuksen ja ”Paten” kanssa keskusteluja, eikä siellä ollut mitään tuohon liittyvää. Sen voin sanoa suoraan. Kävimme asioita hyvässä hengessä lävitse. Columbus ja hänen agenttinsa ovat sanoneet sen, mitä tuosta voi sanoa, Leijonien GM Jere Lehtinen totesi MTV Urheilulle.

Blue Jackets kertoi, ettei Laine ole täydessä kunnossa. Laineen agentti Petteri Lehto totesi muun muassa iltapäivälehdille, että Laine jää sivuun lääkärin päätöksellä.

– Olisimme halunneet hänet mukaamme, ja totta kai tuo oli iso pettymys hänelle, kun hän ei pysty osallistumaan kotikaupunkinsa kisoihin, Lehtinen harmittelee.

Leijonien toinen NHL-tähti Mikko Rantanen ehti olla yhteyksissä Laineeseen.

– Viestittelimme muutaman kerran siinä vaiheessa, kun ei ollut vielä varmaa, että onko ”Pate” mukana vai ei. Mutta ei siinä ollut mitään ihmeellistä.

– Harmi, kun hän ei päässyt mukaan. Olisi ollut kiva päästä pelaamaan hänen kanssaan, Rantanen sanoo Laineesta MTV Urheilulle.

Jääkiekon kevään MM-kisat käynnistyvät perjantaina Tampereella.

Lue myös:

    Uusimmat