Mikko Manner arvioi, missä SM-liiga on edellä Ruotsin SHL:ää – isoin ero kiekkosarjojen välillä on selvä: "Häviämisen tuska tuntuu vielä enemmän"

6:41
Brynäsin päävalmentaja ruotii Suomen ja Ruotsin jääkiekkosarjojen eroja.

Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner siirtyi täksi kaudeksi Ruotsiin ja SHL:n Brynäsiin. Alkukauden ottelut ovat uuden päävalmentajan johdolla sujuneet vaihtelevasti. Manner on ehtinyt tehdä havaintoja Suomen ja Ruotsin kiekkoilun eroista.

Yksi selkeä Mannerin havaitsema eroavaisuus liittyy joukkueiden pelitapoihin. Siinä missä Suomessa joukkueet pelaavat enemmän tai vähemmän samalla tavalla, on Ruotsissa pelitapojen kirjo laajempi.

– Suomessa kaikki luottavat siihen hyvään viisikkopeliin ja semmoiseen pelin ymmärtämiseen. Yhteistyön ymmärtäminen ja rytmit ovat selkeitä. Täällä taas esimerkiksi Frölunda pelaa nopeata suunannmuutosta ja paineistavaa lätkää, sitten taas toisessa päässä on Växjö, joka on erinomainen pelaamaan kiekon kanssa, Manner kuvailee C Moren kiekkostudion haastattelussa.

Voit katsoa koko haastattelun yllä olevalta videolta.

Manner on syksyn aikana ehtinyt myös havaita, minkälaisen eron Ruotsin avoin sarja putoamispeikkoineen tuo otteluihin. Itse hän on puhunut julkisuudessa voimakkaasti SM-liigan avaamisen puolesta.

– Isoin ero on ylivoimaisesti se ottelutapahtuman intohimo, jonka avoin sarja tuo. Ei voi yhtään ajatella, että ensi kaudella sitten on meidän vuoromme. Tässä ja nyt eläminen, semmoinen tietynlainen kilpailu ja häviämisen tuska tuntuu vielä enemmän kuin Suomessa.

Mannerin mukaan Suomessa ollaan ruotsalaisia edellä etenkin yhdellä pelin osa-alueella. Katso yllä olevalta videolta, mikä osa-alue Suomessa hoidetaan Mannerin mielestä paremmin. Manner kertoo myös, miten Ruotsissa on suhtauduttu Suomesta tuttuihin kontrollilähtöihin ja trap-pelaamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja