Mikkelissä elokuussa tapahtuneen koululaisten ruokamyrkytysepidemian syy on selviämässä, tiedottaa Ruokavirasto.
Yli 800 ihmistä sairastui elokuun puolessa välissä 18 eri koulussa Mikkelissä Etelä-Savossa.
Kouluissa oli ennen sairastumisia ruokana kasvistäytteisiä tortilloja. Asiasta tehdyn kyselyn perusteella oireiden aiheuttajaksi epäiltiin tortillalettuja.
Oireita saaneiden oppilaiden ikä vaihteli alakoululaisista lukioikäisiin.
Joidenkin oppilaiden mukaan tortillaletut tai niiden täytteet maistuivat pahalta. Muutama oppilas raportoi, että he olivat maistaneet "saippuan makua".
Yleisimmät oireet olivat vatsakipu, pahoinvointi ja päänsärky. Suurimmalla osalla oireet alkoivat alle tunnin kuluessa ruokailusta, ja ne kestivät keskimäärin alle 12 tuntia.
Lue myös: Mikkelin kouluruokailuepidemiaan ei ole vieläkään löytynyt syytä – selvitystyö jatkuu
Ruokavirasto: Kalsiumpropionaatti todennäköinen syy koululaisten oireiluun
Ruokaviraston tutkimuksissa tortillalettunäytteistä on nyt todettu korkeita pitoisuuksia kalsiumpropionaatti-lisäainetta. Viraston mukaan se onkin todennäköinen syy koululaisten oireiluun.

