Mikaela Shiffrin päätti alppikauden häikäisevällä tavalla – nousi jakamaan Mikaela Vonnin ja Tina Mazen huimaa ennätystä

Alppihiihtotähti Mikaela Shiffrin päätti loisteliaan kautensa suurpujotteluvoittoon Andorran Soldeussa. Amerikkalainen voitti maailmancupin päätöskilpailussa toiseksi venyneen Uuden-Seelannin 17-vuotiaan Alice Robinsonin maalissa 0,30 sekunnilla. Slovakialainen Petra Vlhova oli kolmas.

Shiffrin varmisti ykkössijallaan uransa ensimmäisen suurpujottelucupin voiton. Amerikkalaistähti oli varmistanut jo aiemmin maailmancupin kokonaiskilpailun, pujottelucupin ja supersuurpujottelucupin voitot.

Shiffrin nousi neljällä cup-mestaruudella jakamaan naisten maailmancupin ennätystä Lindsey Vonnin ja Tina Mazen kanssa.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto oli 24-vuotiaalle Shiffrinille neljäs perättäinen. Shiffrin teki 17 kilpailuvoitolla myös yhden maailmancup-kauden voittoennätyksen.

Noel vei miesten huipennuksen

Ranskalainen Clement Noel voitti miesten pujottelun alppihiihdon maailmancupin finaaleissa Andorrassa.

Noel löi toiseksi sijoittuneen itävaltalaisen Manuel Fellerin 0,18 sekunnilla. Kolmanneksi ylsi sveitsiläinen Daniel Yule.

Itävaltalainen Marcel Hirscher oli jo aiemmin varmistanut pujottelucupin ja maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

Hirscher kävi kauden päätöskilpailussa kyljellään ja sijoittui 14:nneksi.