Mikael Gabrielin puolisolle Triana Iglesiasille järjestettiin poikkeuksellinen äitiysseremonia – juhlissa mukana Maria Nordin

8:56
Hometta, pölyä ja yliherkyyttä, mikä avuksi? – Näin Maria Nordin vastaa

Maria Nordinille järjestettiin vastaavanlaiset kaksi vuotta sitten. 

Yhdysvalloista vuosia sitten Suomeen rantautuneet baby shower -juhlat järjestetään lähes jokaiselle odottavalle äidille ennen lapsen syntymään.

Somevaikuttajana tunnettu, laulaja Reino Nordinin  puoliso  Maria Nordin poikkesi kuitenkin kaavasta kaksi vuotta sitten raskaana ollessaan ja pyysi itselleen "mama blessing -juhlia". Nyt puolestaan rap-artisti Mikael Gabrielin raskaana olevalle puolisolle Triana Iglesiasille järjestettiin vastaavanlaiset juhlat, jossa mukana oli myös Maria. 

Triana julkaisi kuvia juhlista Instagram-tilillään

Trianalle tehtiin päähän näyttävä kukkaseppele. Toisessa kuvassa Maria ja toinen henkilö tekevät Trianalle jonkin sortin hoitoa. Trianalle järjestettiin myös kukan terälehtien kera koristeltu kylpy. 

Triana kirjoittaa kuvan yhteyteen, että vallitsevan tilanteen vuoksi hänen kotimaassaan Norjassa asuvat ystävät eivät päässeet juhliin mukaan. Onnekseen häntä oli juhlistamassa suomalaiset ystävät. Triana kutsuu kirjoituksessaan juhlaa blessingway-seremoniaksi. 

 – Kiitos kiitos kiitos, te sisaret, olitte sitten henkisesti tai fyysisesti paikalla, Iglesias kirjoittaa.

(voit selata kuvia nuolesta)

Maria kirjoitti omista vastaavan juhlistaan vuonna 2018 blogissaan. Hän kertoo, että kyseiset juhlat ovat ei kaupallinen versio baby shower -juhlista. Materian sijaan on tärkeämpää siunata ja tukea äitiä. 

– Mama blessing -juhla on saanut vaikutteita eri kulttuurien siirtymäriiteistä. Alkuperäiskansoilla on ollut ja jossain on vieläkin, tapana pitää juhlia erilaisten elämänvaiheiden taitekohdissa. Yksi sellainen taitekohta on, kun nainen saa ensimmäisen lapsensa ja tulee äidiksi. Silloin on tapana että kylän tai yhteisön naiset kokoontuvat ja harjoittavat erilaisia rituaaleja ja siunaavat näin tulevan äidin uuteen elämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja