Mikael Gabriel tuomittiin 2800 euron sakkoihin rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta – myönsi käyttäneensä kannabista

14:50
Parrasvaloihin palannut Mikael Gabriel paljasti jälkeen -ohjelmassa, mitä vuoden tauon aikana tapahtui

Mikael Gabriel sai keskiviikkona tuomion Helsingin käräjäoikeudessa. Räppäri myöntää käyttäneensä kannabista kaksi päivää ennen kuin kärysi ratista.

Rap-artisti Mikael Gabrielin rattijuopumussyytettä käsiteltiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa. Räppäri tuomittiin rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 50 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 2800 euroa.

Mikael Gabriel, oikealta nimeltään Mikael Sohlman määrättiin lisäksi maksamaan valtiolle 40 euron suuruinen rikosuhrimaksu sekä korvaamaan valtiolle 144 euron päihdetutkimuskustannukset.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Keskiviikkona julki tulleen haastehakemuksen mukaan tapaus sattui 3. kesäkuuta 2020 Helsingissä. Haastehakemuksen mukaan Mikael Gabriel oli ajanut henkilöautolla muun muassa Helsingin keskustassa sijaitsevalla Albertinkadulla huumausaineiden vaikutuksen alaisena. 

Tämä todettiin myöhemmin verikokeissa, joista selvisi, että räppärin verestä oli löydetty tetrahydrokannabinolia, eli kannabiksen vaikuttavaa ainetta.

Mikael Gabriel myönsi haastehakemuksen mukaan käyttäneensä kannabista pari päivää aiemmin, eli kesäkuun 1. päivän iltana. Hän myönsi myös kuljettaneensa ajoneuvoa tapahtumahetkellä.

Räppäri kommentoi tapausta Instagram-tililään Stories-osiossa jäätyään syksyllä pois Elämä lapselle -konsertista tapahtuneen vuoksi. 

– Kesäkuussa minut pysäytettiin Helsingin keskustassa kesken työpäivän. Kyseessä oli poliisin mukaan rutiinitarkastus ja minut vietiin verikokeeseen. Kokeen jälkeen pääsin heti lähtemään ja sain myös pitää ajokorttini, koska kohdallani ei epäilty liikenteen vaarantamista tai päihtyneenä ajamista, Mikael Gabriel kirjoitti julkaisussa.

Räppärin mukaan syyttäjä oli päättänyt nostaa syytteen rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, koska hänen verestään löytyi pieni määrä kannabiksen käytön jäämiä.

– Allekirjoitan täysin nollatoleranssin ratissa, enkä lähde ajamaan, mikäli ajokykyni on heikentynyt jostain syystä. Mikäli minut tässä asiassa tuomitaan, kannan vastuuni, kuten olen aina tehnyt, Mikael Gabriel kertoi tuolloin ajatuksistaan mahdollisen tuomion suhteen.

Mikael Gabriel tuomittiin samoista rikosnimikkeistä vuonna 2018. Hänen hallustaan löytyi 21 grammaa marihuanaa, kun liikennepoliisi pysäytti hänet marraskuussa 2017. Rangaistus oli 30 päiväsakkoa, josta maksettavaa tuli 1860 euroa. Tämä aiempi tuomio on lainvoimainen ja haastehakemuksen mukaan se oli huomioitu myös syyttäjän vaatiessa sakkorangaistusta kesäkuussa sattuneen tapauksen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja