Mainos

Mika Myllyaho Kansallisteatterin pääjohtajaksi

Kansallisteatterin pääjohtajaksi on valittu Mika Myllyaho. Hän aloittaa tehtävässä elokuun alussa, kun nykyinen pääjohtaja Maria-Liisa Nevala jää eläkkeelle.

Myllyaho on toiminut Ryhmäteatterin taiteellisena johtajana yhdessä Esa Leskisen kanssa vuodesta 1998. Lisäksi hän on työskennellyt Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön lehtorina vuosina 2003-2006. Myllyaho palkittiin Eino Kalima -palkinnolla vuonna 2002 Kansallisteatteriin tekemästään Kullervo-näytelmän ohjauksesta.

Kansallisteatterin hallituksen puheenjohtajan, kirjankustantaja Leena Majander-Reenpään mukaan Myllyaho tuntee syvällisesti ja omakohtaisesti teatterin tekemisen ja hänellä on vankka kokemus teatterin johtamisesta.

Nevala on toiminut Kansallisteatterin pääjohtajana vuodesta 1992.

Keskustelukulttuuria ja ihmisten kohtaamista

Mika Myllyaho kuvaili tuoreeltaan valinnan jälkeisiä tunnelmiaan hienoiksi. Ryhmäteatterista uusi pääjohtaja aikoo ottaa mukaansa keskustelukulttuurin ja ihmisten kohtaamisen.

-Ryhmäteatterissa se oli tietenkin aika helppoa, kun putiikki on pieni ja ihmiset lähempänä. Jos samanlaisen fiiliksen saisi siirrettyä isompaan joukkoon, uskon että se koituu hyväksi. Tärkeää on, että keskustelu ei hukkuisi seinien väliin ja suurien käytävien taakse.

Myllyahon mielestä teatteri ei milloinkaan aja mitään asiaa, vaan kysyy ja on peilinä yhteiskunnalle.

-Minulle ne kysymykset ovat, että minkälainen on hyvä elämä, miten täällä tulisi elää ja miten yhteiskuntaa voisi kehittää.

Uusi pääjohtaja lupaa lisää kotimaista draamaa

- Otamme käsittelyyn sellaisia aiheita, jotka käsittelevät tätä päivää ja elämistä Suomessa, asioita jotka pohdituttavat, Myllyaho linjasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.