F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mika Häkkiseltä suorat sanat Ferrarin tallipelistä

Ferrarin tulisi keskittyä ykköskilpailijansa Mercedeksen lyömiseen tallin sisäisen väännön sijaan, arvioi formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen Unibetin blogissaan

Mercedes on avannut kauden kolmella kaksoisvoitolla. Samalla Ferrari on tuskaillut auton suorituskyvyn ja luotettavuuden sekä sisäisen politiikkansa kanssa. 

Ferrari julisti jo kauden alla, että Sebastian Vettel on tiimin ykköskuski. Tästä nähtiin selvä osoitus Kiinan GP:ssä viime viikolla, kun Charles Leclerciä komennettiin päästämään Vettel edelleen jo kisan alussa

Häkkisen mielestä Ferrarin sisäinen politikointi vaikeuttaa tallin tekemistä. 

– Charles Leclerc sai paremman lähdön kuin tallikaveri Sebastian Vettel, ja hänen olisi pitänyt antaa taistella (Mercedeksen Valtteri) Bottasta vastaan. Sen sijaan hänen käskettiin hidastaa ja päästää Vettel ohi, mikä vaikutti virheeltä, Häkkinen kirjoittaa. 

– Kun vastassa on Mercedeksen vahvuinen talli, pelien pelaamisessa ei ole mitään järkeä. Ferrarin pitää lopettaa omaan napaan tuijottaminen ja alkaa keskittyä kilpailijoihin. Kun tarkoitus on päihittää Mercedes, kenenkään ei pitäisi välittää siitä, onko voittaja Leclerc vai Vettel. Mielestäni Leclercillä oli oikeus olla närkästynyt, koska hänelle annettu taktiikka pudotti hänet viidenneksi Red Bullin Max Verstappenin taakse.

Häkkisen mukaan Ferrarin on tuettava molempia kuskejaan. 

– Heidän pitäisi unohtaa tallimääräykset ja keskittyä voittamaan.

Reilun viikon päästä ajetaan Bakussa, jossa Häkkinen odottaa näkevänsä sisuuntuneen Leclercin. 

– Charles Leclerc on tällä hetkellä sarjan kuumin nimi. Menetettyään voiton Bahrainissa tekniikan petettyä ja jouduttuaan tallimääräyksen uhriksi Kiinassa, hän yrittää takuulla voittaa. 

– Vaikka Vettel ja viime vuoden voittaja Lewis Hamilton tavoittelevat voittoa, tallikaverit Leclerc ja Bottas tuovat varmasti viikonloppuun lisäjännitystä. Radan pitkä suora sekoittaa takuulla tilannetta, Häkkinen summaa. 

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja