Mika Aaltola sittenkin ehdolle presidentinvaaleissa? – "Jos kannatus säilyy"

Minkä puolueiden kutsuun voisit vastata? Mika Aaltola vastaa tiukkaan uteluun presidenttiehdokkudesta 1:23
Näin Mika Aaltola vastasi uteluihin presidenttiehdokkuudesta viime lokakuussa

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolaa on useamman kertaan ehdoteltu ja kosiskeltu asettumaan ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa. Tähän asti Aaltola on vastannut kyselyihin järjestään kieltävästi, mutta Aaltolan uusin tviitti antaa ymmärtää, ettei ajatus ole sittenkään mahdoton.

Viimeisimmässä IS:n presidenttikyselyssä  Aaltola sai kolmanneksi eniten kannatusta. Aaltolaa voisi kuvitella äänestävänsä 35 prosenttia siitä huolimatta, ettei hän ole tähän asti ilmaissut juurikaan mielenkiintoa asettua ehdolle.

Aaltola tviittasi tänään:

"Kannustavan sitkeää on kannatukseni presidentikyselyissä, vaikka olen käytännöllisen ”ei” moneen kertaa todennut. Se perustui siihen, että puolueiden ulkopuolelta asia käytännössä mahdotonta. Pitäisikö harkita asiaa syksymmällä uudelleen, jos kannatus säilyy?"

Suomen seuraava presidentinvaali järjestetään sunnuntaina 28. tammikuuta 2024 ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta 2024. Vaaleissa valitaan tasavallan presidentti toimikaudelle 2024–2030. Istuva presidentti Sauli Niinistö ei perustuslain mukaan voi olla enää ehdolla.

Katso myös: Mika Aaltola nousi presidenttisuosikiksi IS:n kyselyssä lokakuussa – MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki arvioi, millaiset mahdollisuudet Aaltolalla olisi

Mika Aaltola presidenttisuosikki IS:n kyselyssä – miten näin pääsi käymään? 10:34

Lue myös: