Mies yritti tappaa kaksi naista sieniveitsellä – lausui ex-tyttöystävälleen hyytävät sanat hyökätessään: "Elokuvissa kaikki näyttää yksinkertaisemmalta"

Vakavat väkivaltarikokset lisääntyneet korona-aikana 1:52
MTV Uutiset Live: Vakavat väkivaltarikokset ovat lisääntyneet korona-aikana

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomion miehelle, joka yritti tapaa kaksi naista Karkkilassa maaliskuun puolivälissä. Alkoholin aiheuttamista harhoista kärsinyt mies ei saanut rangaistusta, koska hänen katsottiin olevan tekohetkellä syyntakeeton.

1988 syntynyt, Venäjällä asuva mies oli saapunut vierailulle isänsä ja tämän puolison kotiin Karkkilaan. Miehen mukana oli hänen entinen tyttöystävänsä.

Isä oli hakenut kaksikon Helsingistä, ja vierailun aluksi kaikki oli sujunut normaaliin tapaan. Seurue oli syönyt ja saunonut, eikä mikään ollut viitannut tuleviin kaoottisiin tapahtumiin, äitipuoli kertoi.

Tarjolla oli myös konjakkia, mutta mies oli kieltäytynyt tarjoilusta.

Lue myös: 

Levoton yö

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä mies oli käynyt levottomaksi eikä nukkunut. Isä ja äitipuoli kuulivat, kuin mies ja hänen entinen tyttöystävänsä olivat riidelleet makuuhuoneessa. Mies oli käyttäytynyt ja puhunut sekavasti. Seurue oli yrittänyt tyynnytellä tilannetta vaihtamalla nukkumapaikkoja. 

Maanantaina mies oli muuttunut niin aggressiiviseksi ja ja levottomaksi, että muut olivat sitoneet hänen kätensä kiinni. Sekavasti käyttäytynyt mies pääsi karkuun juosten ulos ilman kenkiä ja takkia.

Poliisit olivat ottaneet hänet kiinni, mutta muu väki haki hänet takaisin kotiin. Turhaan te minut haitte, mies oli tokaissut.

Lue myös:

Myöhemmin naiset jäivät asuntoon kaksin miehen kanssa isän ollessa poissa. Tilanne miehen ja entisen tyttöystävän välillä kärjistyi entisestään.

Tuomiolauselmasta ilmenee, että mies oli ottanut keittiöstä pienen sienestysveitsen ja hyökännyt entisen tyttöystävänsä kimppuun sanomatta sanaakaan. Äitipuoli käski tyttöystävää pakenemaan ja yritti itse puolustautua miehen hyökkäyksiltä pitäen suojanaan iPadia ja keittiötuolia.

Äitipuoli oli kaatunut nurkkaan ja väisteli veitseniskuja. Hänen kasvoihinsa oli kuitenkin muodostunut suuria haavoja tilanteessa.

Tyttöystävä oli päässyt pois asunnosta ja riensi pihalle huutamaan apua.

Muisti meni

Kun mies kuuli huudot pihalta, hän jätti äitipuolen keittiöön ja lähti tyttöystävän perään ulos. Hän kävi uudestaan naisen kimppuun. Mies kuristi ex-tyttöystävää kurkusta ja löi nyrkillä kasvoihin. Naiselle tuli kaulaan pistohaava ja viiltoja selkään sekä rintakehään. 

– Elokuvissa kaikki näyttää yksinkertaisemmalta, mies oli entisen tyttöystävän mukaan sanonut väkivallanteon aikaan.

Mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Hänet todettiin syylliseksi kahteen syyntakeettomassa tilassa tehtyyn tappoon.

Syytetty kertoi olleensa viimeisen vuoden aikana vakavasti alkoholiongelmainen ja henkisesti huonossa kunnossa. Mies kertoi kärsineensä harhoista sen jälkeen, kun hän oli lopettanut juomisen. 

Naisten kimppuun hyökkäämisestä hän ei sanojensa mukaan juurikaan muistanut mitään.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat