Mies sopi treffit netissä – asuntoon saapuneet naiset salakuvasivat ja yrittivät ryöstää törkeästi

Treffit sopinut mies joutuikin poikkeuksellisen rikoksen kohteeksi Vantaalla, kun treffikumppani päästi asuntoon tuttavansa ryöstämään uhria.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan treffien päättyneen perjantaina 25. kesäkuuta vantaalaiseen yksityisasuntoon, jossa mies oli jutellut ja nauttinut hieman alkoholia treffiseuralaisensa kanssa. Naisen poistuessa asunnosta hän oli lähtiessään päästänyt asuntoon kaksi muuta naista, jotka olivat poliisin mukaan alkaneet yksissä tuumin pahoinpidellä asuntoon kutsuttua miestä.

– Uhria oli pahoinpidelty lyömällä muun muassa imurin metallisella putkella. Lisäksi yksi epäillyistä oli veitsellä uhkaamalla vaatinut mieheltä rahaa tai pankkikorttia. Vaatimusta oli tehostettu huitaisemalla miestä veitsellä, jonka jälkeen epäilty oli lopulta heittänyt veitsen miestä kohti. Veitsi jätti miehen käteen pienen jäljen, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio tiedotteessa.

Mies oli kuitenkin onnistunut hälyttämään apua ja lukittautumaan asunnon kylpyhuoneeseen.

Rikos kuvattiin suorana verkkoon

Poliisi nostaa esille tapaukseen liittyvänä erityispiirteenä sen, että rikoksen pääepäiltynä oleva 16-vuotias nainen oli kuvannut teon kokonaisuutena Instagramiin livelähetyksenä. Muut epäillyt ovat täysi-ikäisiä nuoria aikuisia.

Aukio kertoo, että teolla ei poliisin tietojen mukaan ole muuta motiivia kuin rahan hankkiminen. Rikoksen kuvaaminen liittyi ilmeisesti nuoren naisen haluun jakaa elämäänsä toisille ihmisille.

– On haluttu esitellä jännittävää elämää seuraajille. Joku tällainen ajatus, Aukio kuvailee videoinnin motiivia.

Kaikkia kolmea naista epäillään törkeästä ryöstön yrityksestä. Lisäksi kahta heistä epäillään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, salakatselusta ja kunnianloukkauksesta.

Tapauksen esitutkinta valmistuu pian ja siirtyy sen jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja