Mies siepattiin, sidottiin ja pakotettiin seksuaalisiin tekoihin velanperinnän takia – isä joutui maksamaan tuhansien lunnaat pojastaan

Tuomitut kuvasivat uhria ja uhkasivat laittaa videot nettiin, jos tämä kertoo tapahtuneesta viranomaisille.

Mies otettiin panttivangiksi ja hänet pakotettiin seksuaalisiin tekoihin velanperinnän takia, ilmenee Satakunnan käräjäoikeuden perjantaina antamasta tuomiosta. Mies vapautui vasta, kun hänen isänsä maksoi sieppaajille 2 800 euroa.

Kyse oli tapahtumista helmi-maaliskuun vaihteessa. Tapahtumaketju sai alkunsa Porista, missä tuomitut kaksi miestä kohdistivat ensin uhriin väkivaltaa asunnossa ja vaativat rahaa.

Sen jälkeen kaksikko kuljetti uhrin Tampereelle, missä tätä oikeuden mukaan pidettiin useita päiviä eri asunnoissa. Miehet sitoivat uhrin nippusiteillä ja köysillä ja laittoivat ilmastointiteippiä hänen päänsä ympäri. Lisäksi uhria hakattiin muun muassa nyrkein ja vasaralla sekä uhattiin aseella, väkivallalla ja tappamisella, oikeus toteaa.

Kaksikko myös pakotti uhrin seksuaalisiin tekoihin. Oikeuden mukaan miehet pakottivat uhrin työntämään pullonkaulan peräaukkoonsa. Lisäksi toinen miehistä lakkasi uhrin kynnet vaaleanpunaisiksi, minkä jälkeen uhri pakotettiin poseeraamaan erilaisissa seksiasennoissa pelkät alushousut jalassaan. Miehet valokuvasivat ja videoivat uhria ja uhkasivat julkaista tallenteet, jos uhri ilmoittaa viranomaisille.

Tuomitut myös veivät uhrilta pankkikortin ja verkkopankin tunnusluvut, joiden avulla he nostivat uhrin tililtä satoja euroja rahaa.

Uhkasivat jättää uhrin sidottuna metsään

Uhrin koettelemukset päättyivät vasta neljäntenä päivänä, kun hänen isänsä tuli Tampereelle ja antoi miehille 2 800 euroa. Syyttäjän mukaan miehet olivat ottaneet yhteyttä isään ja uhanneet, että poika tapetaan tai jätetään sidottuna metsään, mistä kukaan ei häntä löytäisi. Ensimmäisen maksun lisäksi isän piti luvata, että maksaa tuomituille vielä myöhemmin erissä yhteensä 7 000 euroa.

Olli Juhani Kauhanen, 28, ja Toni Jarkko Petteri Sjöblom, 25, tuomittiin muun muassa panttivangin ottamisesta, törkeästä vapaudenriistosta sekä kahdesta pakottamista seksuaaliseen tekoon.

Oikeuden mukaan kyse oli Sjöblomin velanperinnästä, mutta Kauhanen kohdisti uhriin enemmän väkivaltaa. Siksi Kauhanen sai neljä ja puoli vuotta vankeutta ja Sjöblom neljä. Lisäksi heidät tuomittiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia yli 25 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat