Mies meni silmälääkärille rutiinitarkastukseen – silmät paljastuivat "Sauronin silmiksi"

Teksasilaismiehen geneettinen tila muutti hänen silmänsä Taru sormusten herrasta -trilogiasta tutun Sauronin silmiksi.

Harvinainen geneettinen tila muutti amerikkalaismiehen silmät "Sauronin silmiksi". Sauron on J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -teossarjan pääpahis.

Ohjaaja Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiassa Sauron esiintyy liekehtivänä, tulisena silmänä. Samanlaisen katseen lääkärit löysivät 44-vuotiaan amerikkalaismiehen silmistä, kertoo Ars Technica.

Teksasilaismiehestä kirjoitettiin raporttiNew England Journal of Medicine -julkaisuun.

Miehellä ei erityisiä huolia silmiensä suhteen

Mies oli saapunut silmälääkärille rutiinitarkastukseen uutena potilaana. Hän oli hiljattain muuttanut alueelle.

Miehellä ei ollut erityisiä huolia näkönsä tai silmiensä suhteen, mutta hän kertoi lääkärille, että hänen suvussaan esiintyi glaukoomaa. Mies kärsi kohonneesta silmänpaineesta, johon hän oli aiemmin saanut lääkityksen. Se vaikutti tehonneen.

Iiristä ympäröi "tulinen rengas" 

Kun miehen silmiä tutkittiin valolla, lääkäri kuitenkin havaitsi, että hänen iiristään ympäröi "tulinen rengas" kuin elokuvien Sauronilla ikään.

Miehellä diagnosoitiin harvinainen geneettinen oireyhtymä, jonka vuoksi silmän iiriksen pigmenttirakeita "irtoaa" paikaltaan. Tila voi lisätä silmänpainetta, jos värihiutaleet kerääntyvät silmään ja tukkivat sen nestekierron.

Kuvassa miehen silmä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lääkärit operoivat miehen silmää laserilla, jotta värihiutaleet eivät aiheuttaisi ongelmia silmänpaineen suhteen. Potilas sai ohjeeksi käyttää edelleen painetta alentavia silmätippoja.

"Näkeekös hänkin hyvin pitkälle?"

Vaikka tarina ei kerro, kaipailiko teksasilaismieskin Sauronin tapaan Taru sormusten herrasta -teosten keskiössä olevaa sormusta, kansa löysi heti jutun juurta hänen silmistään.

– Olen ihan varma, ettei sormuksella suinkaan ole mitään tekemistä tämän kanssa, Matthew Quirk vitsailee Facebookissa.

– Tai ehkä hän oikeasti on Sauron, Garry Verano epäilee.

– Näkeekös hänkin hyvin pitkälle? Ervin Yray kyselee. 

Lue myös:

    Uusimmat