Mies joutui pahaan liriin rehvasteltuaan netissä Bemarinsa tuunaamisella: "Tämä on aivan hullua!"

BMW:n uusi 1-sarja kaikilla herkuilla 1:03
Tältä näyttää BMW:n uusi ykkössarja kaikilla M Performance -varusteilla.

Brittiläismies on saanut oppia kantapään kautta, mikä ero on omalla ja jonkun toisen omistamalla autolla.

YouTube-kanava LivingLifeFastia pitävä brittiläinen Ricky hankki taannoin BMW M4:n, mutta ei malttanut pitää sitä vakiona. Lukuisten suorituskykyä parantavien muutosten jälkeen autosta saatiin lopulta irti yli 700 hevosvoimaa.

Mies esitteli autonsa modauksia YouTube-kanavallaan, ja myönsi suoraan, että auton takuu oli rauennut raskaiden muokkausten seurauksena. 

Ricky hankki auton suoraan BMW:ltä viime vuoden lopulla, ja kuten jutun perästä löytyvältä videolta käy ilmi, hommasi hän auton leasing-sopimuksella. Tai kuten hän itse hieman virheellisesti sanoo; rahoituksella.

Käytännössä Rickyn tekemä sopimus antaa hänelle mahdollisuuden auton lunastamiseen omaksi sopimuskauden jälkeen tai vaihtoehtoisesti BMW voi ottaa auton takaisin. Siis siinä tapauksessa, että autoa on kohdeltu sopimus- ja takuuehtojen mukaisesti ja sen on sopimuskauden lopuksi hyvässä kunnossa. Kyseessä on siis varsin perinteinen liisari.

Kuten moni tässä kohtaa arvaakin, kantautui tieto Rickyn suorittamista modauksista myös BMW:n rahoitusyhtiön korviin. Ricky oli maksanut 68 000 punnan arvoisesta Bemaristaan omien sanojensa mukaan "naurettavan pientä" 610 punnan kuukausimaksua.

Hiljattain postiluukusta kolahti kuitenkin ilmoitus, että BMW on purkanut sopimuksen, ja Rickyn on lunastettava auto itselleen tai se haettaisiin pois. Maksettavaksi jäisi silloin tuhansien puntien lasku.

Jutun perästä löytyvällä videolla Ricky hämmästelee, miten yhtiö voi toimia tällä tavalla, sillä onhan hän maksanut kaikki maksunsakin ajallaan.

– Tämä on aivan hullua, että et saa tuunata omaa autoasi, Ricky sanoo päätään pyöritellen.

– Ostin tämän auton nimenomaan siksi, että voisin modifioida sitä. Kukaan ei kieltänyt minua tekemästä niin.

Autohan siis ei ole koskaan ollut Rickyn, vaan se on yhä BMW:n. Mikäli hän olisi hankkinut auton perinteisellä pankin myöntämällä lainalla, ei mitään ongelmaa olisi.

– Tämän takia ne sopimukset kannattaisi varmaan lukea, hän pohtii.

Katso Rickyn tilitys alta.

Lue myös:

    Uusimmat