Mies joutui hakemaan lähestymiskieltoa omalle sijaislapselleen – uhkaili hitaalla ja tuskallisella kuolemalla ja vihjaili paloittelusurmalla

Sijaisperheen isänä toiminut mies joutui hakemaan lähestymiskieltoa aikuiselle sijaislapselleen, joka on asunut hänen kanssaan kahdestaan samassa asunnossa. Taustalla oli hurja riita asunnon myynnistä.

Lähestymiskieltoa rikkovat eniten entiset puolisot. Katso uutisjuttu aiheesta!

1:59

Eteläsuomalainen mies oli joutunut laittamaan omistamansa asunnon myyntiin taloudellisista syistä, ja asunnolle oli jo löydetty ostaja. Sijaislapsi ei ollut tätä kuitenkaan hyväksynyt.

Miehen mukaan sijaislapsi oli alkanut uhkailla ja kiristää häntä sekä käynyt jopa hänen kimppuunsa, kun hän oli ollut nukkumassa.

Tilanteen johdosta mies oli joutunut asumaan toisaalla. Miehen mukaan sijaislapsi on tuona aikana lähettänyt hänelle useita viestejä, joissa hän on vaatinut häneltä rahaa tai uhannut hänen henkeä tai terveyttä.

"Hidas ja tuskallinen kuolema"

Miehen mukaan sijaislapsi oli uhkaillut, että virolaiset tai alamaailma tappavat hänet. Viestiä tehostaakseen sijaislapsi oli liittänyt mukaan paloittelusurma-aiheisen Youtube-videon, jossa uhrin ympärillä tanssitaan ja uhrilta silvotaan ruumiin osia irti.

Miehen mukaan sijaislapsi uhkasi viestissään, että miestä saattaisi kohdata "hidas ja tuskallinen kuolema".

Oikeudessa mies kertoi, että tilanne on vaikea, sillä hän ei uskalla mennä enää kotiin, vaikka toisaalta asunto täytyisi tyhjentää uusia omistajia varten.

Käräjäoikeus piti miehen kertomusta uskottavana ja hänen pelkoaan hyvin todellisena. Todisteina oikeudessa oli muun muassa tekstiviestejä, joita sijaislapsi oli miehelle lähettänyt. Todistajana oli miehen lähiomaisia, jotka olivat seuranneet tilannetta sivusta.

Sijaislapsi itse ei tullut oikeuteen kertomaan kantaansa asiaan.

Kolmen kuukauden lähestymiskielto

Oikeus määräsi sijaislapsen lähestymiskieltoon miestä kohtaan.

Kielto kestää kolme kuukautta. Sijaislapsi ei saa tuona aikana tavata sijaisisäänsä tai muuten ottaa häneen yhteyttä, saati yrittää sitä. Kiellettyä on myös miehen seuraaminen tai tarkkaileminen.

Lisäksi sijaislapsi määrättiin poistumaan hänen ja miehen yhteisestä kodista ja hänelle määrättiin tarkka ajankohta, jolloin hän saa hakea tavaroitaan. Sijaisisällä puolestaan on oikeus pyytää tilanteen valvomiseen apua poliisilta.

Käräjäoikeuden ratkaisusta käy ilmi, että sijaisisä on tehnyt sijaislapsestaan myös rikosilmoituksen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja