Mainos

Mies, haluatko lapsia? Syö pähkinöitä

Isyydestä haaveilevien miesten on syytä lisätä ruokavalioonsa pähkinöitä, uusi tutkimus osoittaa. Pähkinöillä saattaa nimittäin olla sperman laatua parantavia vaikutuksia, Nydailynews.com uutisoi.

Kalifornian yliopistossa tehty tutkimus antaa viitteitä siitä, että pähkinät voivat parantaa sperman laatua. Tutkimukseen osallistui 117 tervettä 21-35-vuotiasta miestä, jotka antoivat spermanäytteen tutkimuksen alussa ja lopussa. Sperman laatu parani pähkinöitä syöneillä miehillä.

Puolet tutkimukseen osallistuneista miehistä lisäsi hieman yli puoli kuppia saksanpähkinöitä tavalliseen päivittäiseen ruokavalioonsa. Toinen puoli tutkimukseen osallistuneista ei muuttanut ruokavaliotaan. 12-viikkoisen tutkimuksen jälkeen pähkinöitä syöneiden miesten sperma oli parempilaatuista, kun taas pähkinöitä syömättömien sperman laadussa ei huomattu muutosta. Ne miehet, joiden sperma oli ollut huonolaatuisinta tutkimuksen alussa, hyötyivät eniten pähkinöiden syömisestä, sillä heidän spermansa laatu parani eniten.

Tutkimustulokset viittaavat siihen, että miehen elämäntavoilla on vaikutusta hedelmällisyyteen. Saksanpähkinät sisältävät omega 3 -rasvahappoja, jotka on aiemminkin liitetty parempaan sperman laatuun.

Tutkimuksen rahoitti Californian Walnut Comission ja se julkaistiin Biology of Reproduction -julkaisussa.


Kuva: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja