Florida-kippari Aleksander Barkov häkeltyi päättyneen kauden kunniatehtävästään – "Mietin, mitä minun pitäisi tehdä"

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov toimi tällä kaudella ensimmäistä kertaa joukkueensa kapteenina. Kunniallinen tehtävä sai suomalaisen aluksi jännittyneeksi.

Barkov nimettiin ennen kauden alkua Floridan kapteeniksi. Barkov toimi jo edelliskaudella joukkueensa varakapteenina, joten kunniallinen tehtävä ei ollut täysin vieras suomalaiselle. Kapteenin rooli sai kuitenkin aluksi Barkovin hieman hermoilemaan.

– Aluksi olin innostunut ja vähän jännittynyt. Mietin vain, mitä minun pitäisi tehdä. Pitäisikö minun huutaa koko ajan vai mitä? Sitten tajusin, että minun on oltava vain oma itseni ja yrittää johtaa esimerkillä, Barkov sanoo kautensa NHL:n runkosarjaan päättäneen Floridan haastattelussa.

Ja esimerkillä Barkov johtikin. Suomalaistähti iski Floridan yhden kauden piste-ennätyksen uuteen uskoon saalistamalla 82 pelaamassaan ottelussa 96 pistettä. Pistetehtailun lisäksi Barkov näytti arvonsa kentällä niin hyökkäys- kuin puolustusalueellakin. Tärkeillä hetkillä Barkov otti kapteenin vastuuta myös pukukopissa.

– Tietenkin, kun oli aika sanoa jotain, minä sanoin. Vincent Trocheck, Kevin Yandle ja muut pukukopin johtajat ovat auttaneet minua paljon. Yritin vain olla oma itseni niin kuin aikaisemminkin, mutta kasvoin todella paljon tämän vuoden aikana.

Barkovin hieno kausi noteerattiin myös NHL:n toimesta. Barkov on jo kolmatta kertaa urallaan ehdolla NHL:n herrasmiespelaajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat