Mainos

Mielenosoitukset jatkuvat Pakistanissa

Oppositio vaatii presidentti Pervez Musharrafin eroa. Musharraf on luvannut jättää armeijan ylipäällikkyyden, jos hänet valitaan uudelleen presidentiksi.

Sadat pakistanilaiset mielenosoittajat ovat aamupäivällä vastustaneet presidentti Pervez Musharrafin aikeita tulla valituksi toiselle kaudelle. Islamilaisten oppositioryhmien kannattajat vaativat Islamabadissa ja Karachissa pidetyissä protesteissa Musharrafia eroamaan.

Mielenosoitusten varjossa Musharraf teki muutoksia sotilasjohdossa ja nimitti sotilastiedustelun johtajan Nadeem Tajin tiedustelupalvelu ISI:n johtoon. Vaihdoksia on seurattu tiiviisti, koska niiden arvellaan antavan vihjeitä presidentin omista suunnitelmista.

Mahdollisena pidetäänkin nyt, että ISI:n entinen johtaja Ashfaq Pervez Kiani nousee Musharrafin tilalle armeijan komentajaksi, jos presidentti pitäytyy suunnitelmassaan luopua ongelmallisesta kaksoisroolistaan. Musharraf lupasi alkuviikolla jättää armeijan ylipäällikkyyden, jos hänet valitaan uudelleen presidentiksi.

Presidentinvaalit järjestetään parlamentissa 6. lokakuuta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.