Mainos

Microsoft varoitti turvallisuuspuutteista

Windows-käyttöjärjestelmässä on havaittu puutteita, jotka voivat johtaa pahimmillaan tietokoneen kaappaukseen.

Ohjelmistojätti Microsoft varoittaa Windowsin käyttäjiä uusista, vakavista turvallisuusongelmista. Käyttöjärjestelmässä on havaittu puutteita, jotka voivat johtaa pahimmillaan tietokoneen kaappaukseen.

Microsoft kehotti kuukausittaisessa turvallisuustiedotteessaan päivittämään Windowsia yhtiön kotisivuilla www.microsoft.com/security.

Erityistä huolta aiheuttaa Explorer-selain, jonka porsaanreikiä krakkeri saattaa käyttää hyväkseen tunkeutuessaan tietokoneelle. Uhka koskee myös sähköpostien liitetiedostoja ja viestien mukana tulevia linkkejä.

Suomen Viestintäviraston mukaan nyt julkaistu lokakuun paketti on tavanomaista tuhdimpi muttei poikkeuksellinen. Tällä hetkellä kriittisiä haavoittuvuuksia Microsoft ilmoitti olevan kolme.

Viestintäviraston tietoturva-asiantuntijan Kauto Huopion mukaan tavallisen käyttäjän kannalta on tärkeintä, että kotikoneen tietoturvapäivitysten automaattiasennus on päällä.

Tietokoneen hakiessa automaattisesti uudet tietoturva-aukot tukkivat päivitykset, koneen saastumisen vaaraa ei pitäisi olla. Jos kotikoneen käyttöjärjestelmä ei päivity automaattisesti, tietoturvapäivitykset voi hakea Windowsin kotisivuilta.

Aukkojen hyväksikäytöstä ei merkkejä

Kauto Huopion mukaan internetissä ei ainakaan vielä leviä ohjelmia, jotka käyttäisivät nyt julkaistuja tietoturva-aukkoja hyväkseen.

Elokuussa tietoturvapäivityksissä julkaistujen haavoittuvuuksien hyödyntäjiä ilmestyi verkkoon jo muutaman päivän päästä päivitysten julkaisemisesta. Suomessakin useampi pikaiset päivitykset laiminlyönyt organisaatio sai ison, satojen työasemien tartunnan.

Tietoturvapäivitykset ovat käyttökelpoista materiaalia sekä tietoturvasta huolehtiville henkilöille että krakkereille. Netistä saattaakin jo pian tietoturvapäivityksen julkistamisen jälkeen löytyä resepti haavoittuvuuden hyödyntämiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.