Michael Monroe liikuttui MTV.fin haastattelussa: Kaipaan Lemmyä tosi paljon

Suomalainen rock-muusikko Michael Monroe muistelee menehtynyttä ystäväänsä tunteikkaasti.

Legendaarisen rock-yhtye Motörheadin nokkamies Lemmy Kilmister on menehtynyt varhain tiistaiaamuna. Motörhead tiedotti tapahtuneesta Facebook-sivuillaan. Yhtyeen päivityksen mukaan Kilmister kuoli aggressiiviseen syöpään. 

Jouluaattona 70-vuotissyntymäpäiväänsä juhlinut Kilmister sai tietää syövästä vain kolme päivää ennen kuolemaansa.


Suomalaisen rock-musiikin pioneeri Michael Monroe tunsi Lemmyn henkilökohtaisesti. 

– Lemmy oli minulle aina tosi hyvä frendi. Hän oli aina tukemassa ja auttamassa, milloin ikinä sitä tarvitsi. Hänellä oli asiat oikeassa tärkeysjärjestyksessä, Monroe kertoo.

– Lemmy oli yksi suurimpia rock’n’roll-hahmoja. Ja Motörhead yksi suurimpia bändejä. Tämä on yhden aikakauden loppu, Monroe pohtii liikuttuneena.

Monroe on ollut mukana laulamassa taustoja yhtyeen Born to Raise Hell -biisissä levyllä. He myös keikkailivat yhdessä vanhoille päiville asti. Monroen bändi oli esimerkiksi lämppärinä Motörheadin kanssa kiertueella Englannissa kolme viikkoa vuonna 2010. 

– Englannin kiertueella kävin harva se ilta laulamassa Born to Raise Hell -biisin heidän kanssaan. Se oli tosi magee reissu. 

Kutsu kävi myös seuraavan vuoden kiertueelle, mutta Monroen oma kiertue osui päällekkäin Motörheadin kanssa.

Motörheadin edeltävällä vierailulla Suomessa, Helsingin Kaapelitehtaalla vuonna 2011, Monroe kävi duetoimassa bändin kanssa biisin Killed by Death

Monroe liittyi bändin seuraan myös silloin, kun Motörhead soitti viimeisen kerran Suomessa 6.12.2015.

–Kävin lavalla laulamassa kappaleen Overkill. Oli aina suuri kunnia olla lavalla heidän kanssaan, Monroe kertoo. 

Mikkey Dee (Motörheadin rumpali) tykkäsi meidän yhteiskiertueella aina hirveästi soittaa biisiä Born to Raise Hell, mutta Lemmy ei halunnut vetää sitä mielellään livenä, jos minä en ollut mukana laulamassa toista säkeistöä, Monroe muistelee nauraen. 

– Olen niin iloinen, että olin Suomessa silloin ja että pääsin tapaamaan hänet vielä kerran. 

Motörhead joutui perumaan vuonna 2014 koko Euroopan kiertueensa Kilmisterin terveysongelmien vuoksi. Vaikka Monroe tiesi, että Kilmister kamppailee terveysongelmien kanssa, syöpää ei hänkään osannut aavistaa. 

– En mäkään siitä syövästä tiennyt. Oli siinä vaikeampaa ollut jo pidempään, mutta kyllä tämä kokonaisuudessaan yllätyksenä tuli.

Osasyynä ongelmiin terveyden kanssa olivat päihteet. Kilmister on puhunut avoimesti päihteiden käytöstä lukuisissa haastatteluissa ja dokumenteissa. Monroen mukaan mies ei kuitenkaan antanut huumeiden määrittää itseään. 

– Monet ihmiset muuttuvat persoonallisuudeltaan, jos he vetävät viinaa tai muuta kamaa. Lemmy oli kuitenkin aina sama, olipa hän vetänyt mitä hyvänsä. 

– Ollaan tunnettu Lemmyn kanssa 1980-luvun alusta asti ja se on ollut aina sama jätkä, mitä tahansa kävikään. Hän puhui aina suoraan, eikä koskaan väistellyt tai valehdellut. Häneltä sai aina suoraa tekstiä, Monroe kertoo. 

Ikonisen yhtyeen musiikin lisäksi Monroe jääkin kaipaamaan erityisesti hyvää ystäväänsä. 

– Kaipaan häntä tosi paljon. Tämä on todella surullinen päivä. 

– Ei ole ketään samanlaista kuin Lemmy. Toivon kyllä, että vielä riittää rock-muusikoita, jotka haluavat ja pystyvät jatkamaan samanlaista musiikin perinnettä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja