Mainos

Metsolle suurtilaus venäläiseltä sellutehtaalta

Konepajayhtiö Metso on saanut suuren sellutehdastilauksen Venäjältä. Yhtiö toimittaa 180 miljoonaa euroa maksavan kuitulinjan Ilim Groupin tehtaalle Siperiaan.

Uusi kuitulinja nostaa Bratskissa Irkutskin alueella sijaitsevan tehtaan kapasiteetin yli miljoonaan tonniin vuodessa. Bratskin tehtaasta tulee suurempi kuin yksikään Suomessa sijaitseva sellutehdas, ja se on samaa luokkaa kuin Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevat maailman suurimmat sellutehtaat.

Metso toimittaa sellulinjan olennaiset osat kuten soodakattilan, keittimen, valkaisimon ja sellunkuivauslinjan. Linjan kapasiteetti on 720 000 tonnia vuodessa.

Kokonaisuudessaan investoinnin arvo on 570 miljoonaa euroa. Tehtaan on määrä käynnistyä vuonna 2012.

Pietarilainen Ilim Group kuuluu Venäjän tärkeimpiin metsäteollisuusyhtiöihin. Sen yhteistyökumppanina on maailman suurin metsyhtiö, yhdysvaltalainen International Paper.

Venttiilitehdas Vantaalle

Metso on rakentamassa lisäksi uuden, öljy-yhtiöitä palvelevan venttiilitehtaan Vantaalle. Tehdas tarjoaa puolentoista vuoden kuluttua työpaikan 800 metsolaiselle.

Suomalaiset konepajat ovat saamassa kaivattua työtä maailman energiateollisuudelta, joka on jatkanut investointejaan heikoista ajoista huolimatta.

(MTV3 - STT)

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.