Metsäteollisuus pitää väitteitä sahoilla ja vaneritehtaissa työskentelevien tulotasosta räikeästi vääristyneenä: "Pilkku on siirtynyt väärään paikkaan"

5:24
LIVE Teollisuusliitto aloittaa laajan lakon – koskee yli 35 000 työntekijää: "Mikään muu ei nyt näytä auttavan"

Metsäteollisuus ry korjaa julkisuudessa olleita tietoja mekaanisen metsäteollisuuden työehtoja koskevista neuvotteluista. 

Järjestön mukaan Teollisuusliitto on räikeästi liioitellut arvioidessaan neuvotteluissa esillä olleiden muutosten vaikutuksesta sahoilla ja vaneritehtaissa työskentelevien tulotasoon.

Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén muistuttaa, ettei palkkaneuvotteluihin ei olla vielä toistaiseksi päästy lainkaan. Järjestön mukaan palkkaratkaisu vaikuttaa keskeisesti kokonaiskuvaan. 

– Teollisuusliiton arviossa pilkku on siirtynyt väärään paikkaan. Metsäteollisuus ry ei ole missään vaiheessa tavoitellut työntekijöiden tulotason alentamista 20 prosentilla, Hollmén toteaa tiedotteessa.

– Vaikka kaikki Metsäteollisuus ry:n ehdotukset summattaisiin, niiden vaikutus työntekijälle olisi keskimäärin parin prosentin luokkaa ja jää huomattavasti alle sen, mikä työntekijäpuolen esitysten työvoimakustannuksia lisäävä vaikutus olisi.

Kuuden päivän työsulku alkaa joulukuussa

Metsäteollisuus ilmoitti eilen aloittavansa kuuden vuorokauden työsulun sahoilla ja vaneritehtailla 12. joulukuuta.

Teollisuusliittoon kuuluvia työntekijöitä ei päästetä kuuden vuorokauden mittaisen työsulun aikana töihin.

Työsulku koskee yhteensä 32 sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa.

Metsäteollisuuden mukaan työsulun piiriin kuuluvat tuotantolaitokset tuottavat noin puolet koko toimialan 3,2 miljardin euron vuosituotannosta.

Myös Teollisuusliitto on ilmoittanut aloittavansa kahden viikon kuluttua laajan lakon, joka koskee jopa 35 000 työntekijää. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja