Mainos

Teollisuusliitto aloittaa laajan lakon – 35 000 työntekijää mukana: "Työnantajapuolen halu sopimuksen syntymiseen oli täysin olematon"

5:24

Teollisuusliitto aloittaa kahden viikon kuluttua laajan lakon. Lakkoon menee työntekijöitä kymmeneltä Teollisuusliiton sopimusalalta, yhteensä noin 35  000 työntekijää.

Teollisuusliiton mukaan lakko alkaa maanantaina 9.12. puolenyön aikaan ja päättyy keskiviikkona 11.12.

– On todella valitettavaa, että joudumme turvautumaan näin koviin otteisiin, mutta muukaan ei nyt näytä auttavan. Jouduimme sunnuntaina katkaisemaan neuvottelumme myös teknologiasektorilla, kun työnantajapuolen halu sopimuksen syntymiseen oli täysin olematon, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo tiedotteessa.

Lakkoon osallistuu yhteensä 180 yrityksen toimipistettä eri puolilla Suomea. Neuvottelut työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden kanssa ovat Teollisuusliiton mukaan kariutuneet.

Työtaistelut eivät koske terveyden turvaamiseksi tehtävää työtä

Teollisuusliiton julistaman työnseisauksen piirissä ovat teknologiateollisuuden, malmikaivosten, kumiteollisuuden, öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden, kemian perusteollisuuden, lasikeraamisen teollisuuden, muovituoteteollisuuden ja kemiantuoteteollisuuden, teknisen huollon ja kunnossapidon sekä mekaanisen metsäteollisuuden sopimisalat sekä puolustusministeriön työpaikat.

Työtaistelu ei koske ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävää työtä, eikä yritysten omilla työterveysasemilla tai yritysten tehdaspalokunnissa tehtävää työtä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja