Mainos

Metallin Lundh: Laivanrakennus säilytettävä Suomessa

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Pehr-Erik Lundh (sd.) vaatii, että telakoiden ajankohtaisessa omistajajärjestelyssä taataan suomalaisen telakkateollisuuden jatkuminen. Hän katsoo myös, ettei Suomi voi lähteä omille teilleen telakkatukiasioissa.

Lundh sanoi tänään Turussa, että Suomen telakoiden tulevaisuuden kannalta on olennaista ajankohtainen telakoiden omistajajärjestely. Sen on taattava suomalaisen telakkateollisuuden säilyminen.
-Siksi uudelta omistajalta on vaadittava jatkuvuutta ja telakoiden kehitystyöhön panostamista, jotta monipuolinen laivanrakentamisosaaminen säilyy Suomessa keskeisenä metalliteollisuuden osana.

Lundh muistutti myös, että mikäli OECD:n telakkatuista luopumissopimus olisi ratifioitu kaikissa OECD-maissa oltaisiin nyt asteittain poistamassa monestikin kilpailua vääristävää telakkatukea.
-Tällöin suomalaisilla telakoilla olisi uusien omistajajärjestelyjenkin yhteydessä huomattavasti paremmat ja toimivat mahdollisuudet. Tällöin kilpailtaisiin hinnan lisäksi laadulla, tuottavuudella, osaamisella ja toimitusajoilla. Lundhin mukaan Suomi joutuu jatkossa elämään toimintaympäristössä, jossa telakkatuet jatkuvat.

Lundh puhui Turussa Metallityöväen liiton alueellisessa 100-vuotisjuhlassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.