Mestarien liigan pudotuspelit ovat täällä – Petri Pasanen: "Katsojalle annan vinkkinä, että nyt kannattaa katsoa Ajaxia"

Mestarien liigan alkulohkojen päättymisestä on kaksi kuukautta aikaa. 16 joukkuetta on jäljellä ja alkaneella viikolla todistetaan kahta otteluparia, joiden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset joulukuun alkuun verrattuna.

Real Madrid kynti tuolloin pelinsä kanssa syvällä, mutta on löytämässä sen jälleen kevään ratkaisuhetkien lähestyessä. Espanjalaisia vastaan keskiviikkona asettuva Ajax puolestaan pakotti alkulohkon päätöskamppailussa Bayern Münchenin tasapeliin. Hollantilaisten mahdollisuuksista lyödä kilpailun hallitseva mestari puhuttiin tuolloin avoimesti.

Mahdollista se on yhä, mutta Ajaxin viime aikojen vire on ollut heikko. Hollannin Eredivisienin talvitauon jälkeen, joukkue on voittanut sarjassa neljästä ottelustaan yhden, pelannut tasan ja hävinnyt kahdesti.

C Moren jalkapalloasiantuntija Mikael Forssell kehottaa seuraamaan tarkalla katseella nuorta ja lahjakasta joukkuetta.

– Ajax on täynnä nuoria supertähtiä – jälleen kerran. He pitivät myös Bayernia ahtaalla alkulohkossa, joten minä odotan ainakin vahvaa Ajaxia, Forssell sanoi C Moren UCL-extrassa.

– Katsojalle annan vinkkinä, että nyt kannattaa katsoa Ajaxia, kun tämä joukkue on vielä yhdessä. Seura tuottaa aika ajoin tällaisia sukupolvia, jolla on se 1-2 kauden piikki. Sen jälkeen joukkue taas hajoaa, Petri Pasanen puolestaan ennakoi.

Mestarien liigan pudotuspelit avaa tiistaina Manchester Unitedin ja PSG:n välinen herkkupala. Manchesterilaisten suunta on muuttunut uuden päävalmentajan Ole Gunnar Solskjærin saapumisen myötä. Forssell ei vielä laittaisi nimiä norjalaisen jatkosopimukseen.

– Rehellisesti, en tekisi sitä vielä. Joukkue on vielä alkuhuumassa. José Mourinhon loppuvaiheessa tunnelma joukkueessa oli niin myrkyllinen, että uskon kenen tahansa valmentajan hankkineen tässä vaiheessa nuo tulokset. Ei unohdeta sitäkään, että hänen pestinsä Cardiffissa oli pannukakku. Hänen pitää näyttää kykynsä vielä.

 

Lue myös:

    Uusimmat