Mainos

Meshaal: Hamas ei koskaan tunnusta Israelia

Hamasin poliittinen johtaja ilmoittaa liikkeen olevan valmis neuvottelemaan pitkäaikaisesta aselevosta Israelin kanssa, mutta valtiona Hamas ei aio tunnustaa Israelia. Aiemmin tänään Hamas lupasi suojelua Gazan kristytyille.

Ääriliike Hamas ei koskaan tule tunnustamaan Israelin valtion oikeutta olemassaoloon, liikkeen poliittinen johtaja Khaled Meshaal sanoo lehtihaastattelussa. Hänen mukaansa Hamas on kuitenkin valmis neuvottelemaan Israelin kanssa pitkäaikaisen aselevon ehdoista.

- Me emme koskaan tunnusta maillemme perustetun sionistivaltion oikeutusta, Meshaal sanoi palestiinalaiselle al-Hajat aj-Jadida -lehdelle.

Jos Israel on valmis hyväksymään pitkäaikaisen aselevon periaatteen, Hamas on valmis neuvottelemaan Israelin kanssa aselevon ehdoista, Meshal toteaa.

Hamas lupaa suojelua kristityille

Aiemmin tänään Hamasin johtaja Mahmud al-Zahar lupasi järjestön tuen Gazan kristittyjen yhteisölle.

Al-Zahar sanoo Hamasin aseellisen siiven olevan valmis suojelemaan kristittyjen kouluja ja kirkkoja, kunnes Palestiinan poliisi siirtyy uuden hallituksen alaisuuteen.

Elettä pidetään yrityksenä hankkia puolueelle kansan luottamusta.

Hamas voitti palestiinalaisalueilla äskettäin pidetyt parlamenttivaalit. Länsimaat ovat vaatineet ääriryhmää luopumaan väkivallasta ja tunnustamaan Israelin ennen kuin se voi osallistua hallitukseen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.