Merikarvian neulasabotaasi johti tuomioon – paikkakuntalainen mies tunki ompeluneuloja makkaraan ja leipomotuotteisiin kaupoissa

1:19
Video: Samoihin aikoihin Merikarvian neulasabotaasin kanssa Australiassa painittiin vastaavan ongelman kanssa.

Merikarvialla neulasabotaasista kärähtänyt 64-vuotias mies on tuomittu Satakunnan käräjäoikeudessa.

Noin vuosi sitten Merikarvialla paljastui kolme eri tapausta, jossa kahden eri kaupan elintarvikkeisiin oli tungettu ompeluneuloja.

Yksi neula löytyi pullapitkosta, toinen makkarapötköstä ja kolmas leivästä. Ainakin makkarapötkön ja leivän ostajat olivat syöneet osan tuotteesta, ennen kuin niiden sisään kätketty neula paljastui.

Poliisi otti kiinni 1950-luvulla syntyneen miehen pian neulasabotaasin paljastuttua. Jo poliisikuulusteluissa mies tunnusti työntäneensä neuloja elintarvikkeisiin. Poliisi kertoi tuolloin, ettei mies osannut kertoa teolleen mitään järjellistä syytä tai selitystä.

Ehdollista vankeutta ja korvauksia

Nyt mies on tuomittu Satakunnan käräjäoikeudessa vaaran aiheuttamisesta, varkaudesta ja näpistyksestä 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Varkaussyyte liittyi siihen, että mies oli anastanut elintarvikkeisiin työntämänsä neulat. Tuomio tuli myös näpistyksestä, sillä neulasabotaasin lisäksi mies oli vienyt eräästä merikarvialaisesta kaupasta makkaratangon.

Rangaistuksen lisäksi mies joutuu suorittamaan korvauksia kaupoille aiheutuneista kuluista. Yhteensä maksettavaa kertyy yli 9000 euroa.

Kaupat saavat korvauksia muun muassa tapauksen selvittelyyn haaskaantuneesta työajasta. Suurin osa korvauksista on kuitenkin toiselle kaupalle maksettava, yli 8000 euron summa menetetystä myynnistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja