Mercedes-pomo perusteli Lewis Hamiltonin korvaajavalintaa – viittasi myös Valtteri Bottakseen

George Russellin hyvä tuntuma F1-nykyautoihin nousi merkittäväksi tekijäksi, kun Mercedes valitsi hänet Lewis Hamiltonin korvaajaksi tulevan viikonlopun Sakhirin osakilpailuun, tallipomo Toto Wolff perustelee. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes joutui yllättäen kuskimarkkinoille, kun Hamilton antoi positiivisen koronatestin maanantaina ja joutui sivuun viikonlopun kisasta. 

Valinta osui 22-vuotiaaseen Russelliin. Mercedeksen kuskikasvatti on ajanut viimeiset kaksi kautta Williamsilla ja pyyhkinyt samalla lattiaa tallitovereillaan. Nyt hän pääsee mittaamaan tasoaan Valtteri Bottaksen rinnalla.  

– Hyppäys Williamsilta (Mercedeksen) W11-autoon ei tule olemaan suoraviivainen urakka Georgelle, mutta hän on kisavalmis ja hänellä on syvä ymmärrys vuoden 2020 renkaista ja siitä, miten ne käyttäytyvät nykyautoissa. George on esiintynyt vakuuttavasti Williamsilla tällä kaudella ja on ollut ratkaiseva tekijä heidän kipuamisessaan ylös päin, Mersu-pomo Toto Wolff kommentoi tallin tiedotteessa

– Olen optimistinen sen suhteen, että hän pystyy vahvaan suoritukseen Valtterin rinnalla. Valtteri tulee olemaan hänelle vaativa mittatikku, Wolff jatkaa. 

Myös Hamiltonin osallistuminen kauden päätöskisaan Abu Dhabissa on vielä epävarmaa. Mercedes ilmoitti tiedottavansa kuskeistaan Sakhirin kisaviikonlopun jälkeen. 

– Teemme nyt kaikkemme, jotta Valtteri ja George saavat haalittua maksimaalisen määrän pisteitä, Wolff päättää.

Lue myös:

    Uusimmat