Kommentti: Koronapotilas Lewis Hamiltonin poisjäänti sysää Valtteri Bottaksen ahtaalle – suomalaisella on nyt vain hävittävää

Koronatartunnan saaneen Lewis Hamiltonin poisjäänti Sakhirin GP:stä kohentaa Valtteri Bottaksen voittomahdollisuuksia, mutta asettaa suomalaistähden myös hyvin epäsuotuisaan asemaan, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mestaruus on jo ratkennut, mutta osakilpailuvoitot ovat F1-kuskeille aina juhlapäiviä. Mercedeksen Valtteri Bottaksella on tulevana viikonloppuna oiva mahdollisuus napata F1-uransa kymmenes ykkössija, kun kautta suvereenisti hallinnut tallitoveri Lewis Hamilton on sivussa koronatartunnan takia. 

Voitto-osakkaiden nousun vastapainona tilanteesta voi koitua Bottakselle myös takapakkia. 

Mercedes ei ole vielä tiedottanut Hamiltonin korvaajaa. Ehdokkaita ovat ainakin tallin varakuski Stoffel Vandoorne, testikuski Esteban Gutierrez ja Williamsilla ajava Mercedes-kasvatti George Russell.

Tuli Hamiltonin tilalle kuka tahansa, Bottas on hyvin todennäköisesti tämän edellä viikonlopun aika-ajossa ja – ilman yllättäviä haavereita – myös kisassa.

Mutta ajaa Bottas sitten kuinka hyvin tahansa – voittaa aika-ajot sekä kisan suvereeniin tyyliin ja jättää samalla Hamiltonin sijaista kierroksella – hänen hyödykseen jäävät ainoastaan 25 MM-pistettä ja komea voittopokaali. Moni voi jopa irvuilla siitä, että totta kai Bottas on ykkönen ylivoimaisella autolla, kun kaudella 11 GP:tä voittanut Hamilton on ulkona pelikentältä.

Entä jos kolikko päätyykin kolikonheitossa kantilleen? Kuula vihreälle ruletissa? Voi nimittäin käydä myös niin, että tulevaksi F1-mestariksi myös Hamiltonin osalta tituleeraama Russell pääsee Mercedes-autoon, saa siirrettyä huippuvireensä Williamsin ratista mestaruusajokkiin ja yllättää Bottaksen Bahrainissa. 

Tämä olisi järisyttävä takaisku Bottakselle, jota on arvosteltu jo pitkään hampaattomista suorituksista Hamiltonin rinnalla. Bottaksella on toki jo taskussaan ensi kaudelle sopimus, mutta hävitessään ensi viikonloppuna tallikaverilleen suomalaisen ansioluetteloon jäisi lähtemätön tahra.

Bottas sanoi F1-mestaruuden ratkettua Turkissa, että loppukauden kisoihin on mukava lähteä ajamaan sijoituksista ilman paineita. Tulevana viikonloppuna suomalaistähdellä ei ole oikeastaan kuin hävittävää. 

Lue myös:

    Uusimmat