Mercedekselle torjuntavoitto, huojentunut Valtteri Bottas myönsi suoraan tosiasiat – "Nyt otan vähän kuohuvaa"

Mercedes otti Itävallan GP:ssä ainakin jonkinlaisen torjuntavoiton startattuaan kisaan ruuduista neljä ja viisi. Valtteri Bottaksesta tuli Lewis Hamiltonin ongelmien myötä tallin ykkösratsu.

Hamilton ja Bottas nousivat molemmat yhden sijan ylemmäs, kun kolmosruudusta startannut Red Bullin Sergio Pérez ajautui neljännellä kierroksella hiekalle yrittäessään ohittaa toisena ollutta McLarenin Lando Norrista. Norrisille tuomittiin tilanteesta viiden sekunnin aikasakko, jonka britti kärsi varikkokäyntinsä yhteydessä.

Hamilton ohitti Norrisin jo ennen varikkokäyntejä, ja Bottas nousi Norrisin edelle tultuaan tämän kanssa samalta kierrokselta sisään.

Varikkokäyntien jälkeen, jotakuinkin kilpailun puolivälissä, kärjen järjestys oli Max Vestappen–Hamilton–Bottas. Bottas oli viiden sekunnin päässä Hamiltonista, mutta ero kutistui kierros kierrokselta, kun Hamiltonin autossa oli ongelma.

Hamilton raportoi tallilleen, ettei usko renkaidensa kestävän maaliin saakka. Bottasta käskettiin ensin pitämään sijoituksensa, kun Hamiltonin tilannetta arvioitiin varikkomuurilla. Sitten, parikymmentä kierrosta ennen ruutulippua, Mercedes ajatti Bottaksen Hamiltonin ohi. Ja seuraavalla kierroksella myös Norris kuittasi maanmiehensä. Tämän jälkeen Hamilton alkoi vain varmistella nelossijaansa käymällä vielä toisen kerran varikolla.

Maaliin ajettiin järjestyksessä Verstappen–Bottas–Norris–Hamilton. Kisassa peräti kaksi viiden sekunnin aikasakkoa saanut Pérez oli lopulta kuudes, ja näin Red Bull kasvatti MM-johtoaan neljällä pisteellä Mercedekseen nähden.

– Yksi sija paremmin kuin viime viikonloppuna. Tallina saimme ihan kelvolliset pisteet, kun miettii, mikä vauhtieromme Red Bulliin oli. Kiva olla taas palkintopallilla toisena. Tämä oli maksimi tänään, Bottas myönsi tosiasiat kisan jälkeen.

– Silverstoneen on kaksi viikkoa aikaa, ja meillä on töitä tehtävänä. Nyt otan mielelläni vähän kuohuvaa.

Bottas sai tehdä kisan loppuun asti hartiavoimin töitä pitääkseen Norrisin takanaan. Britti oli ruutulipulla kaksi sekuntia suomalaisen jälkeen.

– Meillä oli hyvä vauhti. Pystyin seuraamaan häntä likaisessakin ilmassa, mutta en ihan riittävän hyvin päästäkseni DRS-etäisyydelle alle sekunnin päähän. On kuitenkin kiva tietää, että pystymme ajamaan heitä vastaan kilpaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ajan kilpaa Mercedestä ja Red Bullia vastaan, Norris iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat