Melkoista suitsutusta – näin Daniel Craigin viimeinen James Bond -elokuva on otettu vastaan

7:47
Katso video: Innokkaimmat suuntasivat Bond-elokuvan ensi-iltaan viime yönä – tällainen on toimittajamme arvio odotetusta elokuvasta.

James Bond -agenttisaagan 25. elokuva 007 No Time to Die on otettu vastaan positiivisesti niin Suomessa kuin muuallakin.

Brittitähti Daniel Craig, 53, nähdään viimeistä kertaa James Bondin roolissa salainen 007 No Time to Die -elokuvassa. Elokuva sai ensi-iltansa eilen torstaina ja eri puolilla maailmaa medioissa julkaistut arviot ovat olleet liki poikkeuksetta ylistäviä.

– Ainahan uuden James Bond -elokuvan ilmestyminen on iso tapaus. Mutta nyt on vaikea edes kuvailla, kuinka iso tapaus No Time to Die on, kirjoittaa Helsingin Sanomien Juho Typpö arvostelussaan.

– No Time to Die ei ole täydellisen onnistunut, mutta siinä on riittävästi sekä vanhaa Bond-henkeä että jotain uutta. Esimerkiksi merkittäviä juonipaljastuksia kannattaa tällä kertaa oikeasti vältellä ennen katselua.

Typön mukaan 007 No Time to Die on ennen kaikkea hieno päätös Daniel Craigin Bond-taipaleelle.

– Uudessa 007 No Time to Die -seikkailussa on paljon tuttuja piirteitä, kuten isoja toimintajaksoja, näyttäviä kuvauspaikkoja ja maailman hallinnasta haaveileva roisto, jonka suunnitelman torppaamisen Bond ottaa tehtäväkseen, kirjoittaa Ilta-Sanomien Taneli Topelius.

– Samalla se on liki 60-vuotisen elokuvasarjan sisällä radikaali poikkeus, jonka monista ratkaisuista kiistellään varmasti vielä vuosien, mahdollisesti vuosikymmenienkin, päästä.

Episodin Jussi Huhtalan mukaan 007 No Time to Dien viimeinen puolituntinen on dramaattisinta, mitä Bond-elokuvissa on koskaan nähty.

– Jos kaikki menee perinteisen kaavan mukaan, tarjoaako 007 No Time to Die mitään uutta? Kyllä tarjoaa, ja paljon enemmän kuin voisi odottaa. Käsikirjoitukseen on upotettu mehukkaita yllätyskäänteitä, Huhtala kirjoittaa.

"Pökerryttävä ja nauttiva elokuva"

Myös James Bondin kotimaassa Isossa-Britanniassa 25. Bond-elokuva on otettu vastaan positiivisesti.

The Guardianin elokuvakriitikko Peter Bradshaw antaa elokuvalle täydet viisi tähteä ja kuvailee Cary Joji Fukunagan ohjaustyötä lennokkaaksi.

– Elokuva on pökerryttävä, nautittava ja ilahduttavan loistokas, Bradshaw kuvailee arviossaan.

The Telegraphissa Robbie Collin antaa elokuvalla Bradshaw'n tapaan viisi tähteä toteaa ohjaaja Fukunagan heittävän Bondin niskaan "kaiken mahdollisen".

– No Time to Die pysyy linjassa edellisten Bond-elokuvien, Skyfallin (2012) ja Spectren (2015) kanssa, Collin arvioi ja lisää kuitenkin uutuus-Bondin eroavan edeltäjistään muutamalla merkittävällä tavalla.

The Timesin arviossa 007 No Time to Die -elokuvan sanotaan olevan "parempi kuin hyvä" eli loistava.

– Daniel Craigin Bond on viimein lunastanut lupauksensa. Elokuva on täynnä sydäntä, se on koskettava muotokuva vanhanaikaisesta sankarista oman ikääntymisensä keskellä, Kevin Maher kirjoittaa ja kehuu myös pahiksen roolissa nähtävää Rami Malekia.

Muutama soraäänikin on noussut pintaan. Brittimedioista Independent antaa 007 No Time to Dielle kolme tähteä ja kuvailee Daniel Craigin viimeistä esiintymistä Bondina pettymykseksi ja erikoiseksi antikliimaksiksi.

– Elokuva on hyvä, mutta se on pakotettu pyörimään Bond-universumissa irronneen rattaan lailla, kirjoittaa Clarisse Loughrey ja kuvailee elokuvaa pelkäksi vanhojen hahmojen ja juonikäänteiden toistamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja