Mainos

Meksikon kauhujen talosta pelastetut: Siellä tapahtui paljon pahaa

Meksikon Zamorassa sijaitseva suojakoti näyttää ulospäin vielä normaalilta: pihalla on lasten leikkivälineitä ja kirkkaita värejä.

Sisällä talossa kasvoille iskee kuitenkin kamala, pilaantuvan ruoan ja ulosteiden haju. Vieläkin kauheamman talosta tekevät kertomukset, joita siellä asuneet ovat päässeet nyt kertomaan.

Talosta pelastettiin yli 450 lasta ja noin 140 aikuista hirvittävistä oloista ratsian yhteydessä tiistaina.

Ennen tätä suojakodin perustanut ja pyörittänyt Rosa del Carmen Verduzco eli ”Mama Rosa” oli paikallisten poliitikkojen ylistyksen kohde. 

Nyt hänet on kuitenkin pidätetty kahdeksan muun työntekijän kera. Naista puolustamaan on silti ilmaantunut jo lukuisia korkeassa asemassa olevia henkilöitä, muun muassa ex-presidentti Vicente Fox.

Pahoinpitelyä ja nälkiinnyttämistä

Monet talon asukkaista maalaavat Mama Rosasta kuitenkin rumemman kuvan.

– Naiset, jotka työskentelivät täällä, hakkasivat esikoulun tyttöjä. Jos yritit karata, sinut vietiin ”pomon” eteen ja hakattiin hänen katselleessaan, kertoi 19-vuotias Cecilia Vazquez sylissään talossa synnyttämänsä vauva.

– Kun olin raskaana, he lähettivät minut siivoamaan vessoja ja löivät minua. Minulla oli myös ystävä, jota yksi työntekijöistä käytti hyväkseen. Siellä tapahtui paljon pahaa.

Tutkimuksia johtavan Tomas Zeronin mukaan eräs asukas kertoi joutuneensa harrastamaan seksiä rahaa vastaan. Toinen asukas oli puolestaan kertonut joutuneensa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi. Kun hyväksikäyttäjä oli kuullut hänen tulleen raskaaksi, mies oli yrittänyt saada aikaan keskenmenon lyömällä.

Lapset kertoivat myös, että lyömisen lisäksi heitä oli rangaistu jättämällä ilman ruokaa jopa viikoiksi.

"En tiedä ulkomaailmasta mitään"

Yksi Mama Rosan suosikkirangaistuksia oli ollut lukita lapset ilman ruokaa ”Pinokkio-huoneeseen”. Huone oli pimeä, pieni komero, jonka yhteen seinään oli piirretty marionetti.

Osa lapsista totesi, ettei tiedä juuri mitään talon ulkopuolisesta elämästä.           

– En tiedä ulkomaailmasta mitään. Haluaisin mennä ulos ja oppia lisää elämästä. Tiedän, että voin menestyä, jos opiskelisin, talossa syntynyt Teresita totesi.

Kaikki eivät kuitenkaan puhuneet pelkkää pahaa Mama Rosasta. Talossa 27 vuotta asunut 43-vuotias Sandra puolusti talon johtajaa.

– Mama Rosa antoi minulle sen, mitä minut synnyttänyt äitini ei koskaan antanut. Ilman häntä minulla ei ole mitään paikkaa minne mennä, ei perhettä, ei mitään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.