"Meihin liittyy paljon fanittamista" - Jollaa tilattu yli sataan maahan

Tänään ensimmäiset puhelimensa markkinoille tuovan matkapuhelinyhtiön Jollan toimitusjohtaja uskoo, että yhtiön valttikortti erittäin kilpailluilla matkapuhelinmarkkinoilla on yhtiön pieni koko.

Toimitusjohtaja Tomi Pienimäen mukaan puhelimen kehittämisessä kuunnellaan käyttäjiä tarkalla korvalla.

- Puhelin ja sen softa ovat sinänsä valmiita, mutta haemme lisää ominaisuuksia sen mukaan, mitä palautetta kuluttajilta tulee. Tämä on meidän etumme. Pienenä toimijana olemme ketterä reagoimaan kuluttajien toiveisiin, arvioi Pienimäki.

Pienimäen mukaan Jollalle on selkeästi tilausta.

- Meihin tuntuu nyt liittyvän paljon fanittamista. Meillä on kuutisenkymmentä fanisivustoa ympäri maailman. Puhelimia on ennakkotilattu 136 maahan ilman erityistä markkinointia, listaa Pienimäki.

Toimitusjohtajan mukaan erityisesti Saksasta on tullut runsaasti ennakkotilauksia.

Koko myös haaste

Pienimäki kuitenkin myöntää, että yhtiön pienuus on myös Jollan suurin haaste.

- Meidän on nyt hankittava kumppaneita, jotta pystymme pärjäämään suurten toimijoiden seassa.

Suomessa Jollan puhelinta myy DNA. Kotimaan markkinoiden jälkeen yhtiön tähtäimessä on muu Eurooppa ja Kiina. Näille markkinoille yhtiö aikoo ensi vuoden aikana.

- Tiettyihin Euroopan maihin on jo yhteistyösopimuksia tehty jälleenmyynnistä. Emme kuitenkaan vielä paljasta kumppaneitamme. Kiinassa teemme yhteistyötä älypuhelinmyyjä D.Phonen kanssa, kertoo Pienimäki.

Yhdysvaltojen markkinoille Jolla ei tällä haavaa ole kuitenkaan pyrkimässä.

- Yhdysvallat on erittäin vaikea markkina-alue, ja siksi Kiina tuntuu olevan meille nyt luontevampi vaihtoehto. Ja onhan Kiinakin sen verran suuri markkina, että jos siellä onnistumme, niin pärjäämme hyvin.

"Mobiiliosaaminen Suomessa ei itsestäänselvyys"

Vaikka tämä päivä on juhlapäivä Jollalle, toimitusjohtaja Tomi Pienimäki muistuttaa, että mobiiliosaamista ei pidä ottaa Suomessa itsestäänselvyytenä.

- Yhteiskunnan pitäisi ymmärtää tukea Jollan kaltaisten yritysten synnyttämistä Suomeen. Jos näin ei käy, suomalainen mobiiliosaaminen rappeutuu hyvin nopeasti.

Pienimäki painottaa, että ala on hyvin nopeasti kehittyvä.

- Tätä ei välttämättä Suomessa ole ymmärretty, vaikka Nokian varassa mobiiliosaamista rakennettiin vuosia. Toimialan osaaminen on kuitenkin sen luonteista, että se katoaa hyvin nopeasti, jos siitä ei pidetä kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat