Medialähteet: Ulkoministeriö valmisteli kaikkien halukkaiden isis-leirillä olevien suomalaisten kotiuttamista

4:32
Ulkoministeri Haaviston mukaan al-Holin palautuksista ei ole konkreettista operaatiota

MTV Uutisten, Ylen sekä Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan Ulkoministeriö on valmistellut kaikkien halukkaiden suomalaisten kotiuttamista al-Holin leiriltä Syyriasta.

Yle ja HS ovat kertoneet, että marraskuun puolivälissä laaditun suunnitelman tarkoituksena on taata leirillä olevien lasten henkilökohtainen turvallisuus ja perusoikeuksien toteutuminen.

Toimenpidesuunnitelmassa kuitenkin kerrotaan, että ”kaikki palautukseen suostuvat henkilöt” tuotaisiin leiriltä Suomeen. Käytännössä tämä tarkoittaa lasten niin kutsuttuja suomalaisia isis-äitejä.

HS:n mukaan poliisin asiakirjoissa todetaan, että ”pääsuunnitelmana on saada kaikki al-Holin leirillä olevat palautukseen suostuvat henkilöt yhdellä kertaa Irakin Kurdistaniin Erbiliin, josta heidät tuodaan charterlennolla Suomeen Helsinki-Vantaan lentoasemalle”.

Ylen mukaan alkuperäisessä aikataulutavoitteessa lento oli tarkoitus järjestää kuluvalla viikolla. Ulkoministeri Pekka Haavisto kuitenkin kertoi tänään, ettei operaatiota suomalaisten tuomiseksi leiriltä ole tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja