Mainos

Media-Most jälleen syytteeseen Venäjällä

Venäjän syyttäjänvirasto on aloittanut jälleen viestintäjätti Media-Mostin johtoon kohdistuvan rikostutkinnan.

Vladimir Gusinski

Venäläisen mediajätin Media-Mostin omistajaa Vladimir Gusinskia ja muuta johtoa epäillään yhtiön osakkeiden laittomasta siirtämisestä ulkomaille, apulaisvaltionsyyttäjä Vasili Kolmogorov kertoi uutistoimisto Interfaxille.
Gusinskia epäiltiin jo kesällä kavalluksesta.

Media-Most -konserniin kuuluu muun muassa maan ainoa yksityinen valtakunnallinen tv-kanava NTV, joka on arvostellut Kremliä Tshetshenian sodan takia.

-Kyse on poliittisesta siirrosta, jolla ei ole laillisia perusteita. Väite siitä, että osakkeita olisi siirretty veroparatiisiyhtiöihin, on roskaa, Media-Mostin lakimies Pavel Astahov sanoi tänään.

Gasprom kompastuskivenä

Syyttäjänviraston tutkimusten taustalla on Media-Mostin suurvelkojan, valtiollisen Gazprom-kaasukonsernin, esittämä tutkintapyyntö. Media-Most ja Gazprom sopivat kesällä, että Gusinki myy osuutensa Media-Mostista Gazpromille noin 770 miljoonalla dollarilla. Osa myyntihinnasta oli tarkoitus käyttää velkojen kuoletukseen.

Gazprom on syyttänyt Gusinskia sopimuksen rikkomisesta. Gusinski on puolestaan sanonut, että hänet kiristettiin allekirjoittamaan sopimus. Hän lupautui luopumaan omistuksestaan sen jälkeen kun hänet oli pidätetty taloussotkuista epäiltynä.

Gusinski pääsi vapaalle jalalle allekirjoitettuaan sopimuksen ja on nyt Espanjassa. Kiistaa käsiteltiin tänään Venäjän hallituksen istunnossa. Pääministeri Mihail Kasjanov läksytti viestintäministeri Mihail Lesiniä siitä, että hän oli pannut nimensä Gazpromin ja Media-Mostin kesäiseen aiesopimukseen. Hänen mukaansa ministerin nimi paperissa antoi tapaukselle perusteettomasti "poliittista väriä".

Media-Mostin tapaus on saanut monet aprikoimaan onko taustalla pyrkimys suitsia Kremlin korvissa kiusallisen kriittinen viesti. Presidentti Vladimir Putin on vakuuttanut kunnioittavansa sananvapautta, mutta hän on myös arvostellut kaupallisia viestimiä "valtion vastaisista" toimista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.